Госбюджет Украины будет тратить на перевод телевидения в цифровой формат 60 млн гривен в год

26 Червня 2006
11799
26 Червня 2006
13:43

Госбюджет Украины будет тратить на перевод телевидения в цифровой формат 60 млн гривен в год

11799
Госбюджет Украины будет тратить на перевод телевидения в цифровой формат 60 млн гривен в год

Аналоговое телевидение в Украине к 2015 г. планируется полностью перевести на цифровой формат вещания. Об этом заявил заместитель министра транспорта и связи Василий Гандабура. По его словам ежегодно на развитие новых технологий телевещания планируется ежегодно из госбюджета выделять 60 млн грн. В рамках расходов текущего госбюджета на перевод государственных телекомпаний на цифровой формат предусмотрены 10 млн грн.

В.Гандабура проинформировал, что уже принята концепция цифрового вещания в Украине, которая предусматривает деление Украины на 8 покрытий, а каждого города-миллионника на 11 покрытий.


Как сообщалось, с 2012 г. Минтранссвязи займется распределением телерадиочастот исключительно для цифрового эфирного телевидения. На одной частоте, занимаемой аналоговым телевидением, может быть размещено четыре цифровых канала. При этом руководство профильного министерства исключает возможность осложнений с распределением радиочастот только под цифровое телевидение, поскольку предполагается, что до 2009 г. большинство рядовых потребителей в Украине будут располагать цифровой телеаппаратурой.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11799
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду