У Києві відбулася акція на захист української мови

13 Червня 2006
6940
13 Червня 2006
16:58

У Києві відбулася акція на захист української мови

6940
У Києві відбулася акція на захист української мови

На захист української мови сьогодні виступили 70 представників націоналістичних організацій, які вирушили ходою до Секретаріату Президента.

За словами організаторів, це перша реакція на спроби східних областей обмежити у правах українську мову.

«Сьогодні ухвалив закон про регіональну мову - завтра їстимеш баланду» - націонал-патріоти обіцяють мовним сепаратистам в`язниці.

Перед тим, як рушити вулицями міста, демонстранти знищили умовну п`яту колону - уособлення мовного відокремлення.

За попереднім задумом, її мали розстріляти пейнтбольними кульками, але втрутилась міліція і заборонила театралізовану розправу.

Мовним питанням сьогодні опікувалися і депутати обласних рад на позачергових сесіях. Ухвалювали звернення до вищих органів влади.

В Івано-Франківську обранці наполягають на скасуванні рішень своїх південних та східних колег про надання російській мові статусу регіональної. Називають його незаконним.

Водночас це питання сьогодні знову розглядає Донецька облрада. Також регіональні обранці звертатимуться до керівництва країни з рекомендаціями не допускати НАТО в Україну і не підвищувати цін.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6940
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду