В Івано-Франківську протестують проти показу "Коду да Вінчі"

5 Червня 2006
7845
5 Червня 2006
12:49

В Івано-Франківську протестують проти показу "Коду да Вінчі"

7845
В Івано-Франківську протестують проти показу "Коду да Вінчі"

Сьогодні об 11-й годині розпочалося пікетування приміщення Івано-Франківської обласної державної адміністрації та обласної ради на знак протесту проти демонстрації фільму „Код да Вінчі” за однойменним твором Дена БРАУНА.

Під приміщенням зібралось понад 200 осіб разом із священиками, в основному, Української греко-католицької церкви. Пікетувальники не припиняють молитися. Молоді люди тримають плакат „Молодь захистить Христа”, а віруючі - ікони Ісуса та Богородиці.

Духовні пастори розпочали молебень до „Ісусового серця”. Священики наголошують, що це „не політичний, а молитовний протест проти безбожництва та єресі”.

До пікетувальників вийшли перший заступник голови Івано-Франківської облдержадміністрації Андрій Романчук та міський голова Івано-Франківська Віктор Анушкевичус. На їхню думку, юридичних підстав заборонити демонстрацію фільму немає. Однак вони проситимуть керівників кінотеатрів розглянути пропозиції мешканців міста, які виступають за заборону показу фільму.

Також пікетувальники вигукували, що в деяких містах влада заборонила показ фільму „Код да Вінчі”. У цьому контексті називалась і Білорусія.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7845
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду