Незалежна експертна рада з питань діяльності мас медіа під час виборів припиняє свою діяльність

25 Травня 2006
2922
25 Травня 2006
17:35

Незалежна експертна рада з питань діяльності мас медіа під час виборів припиняє свою діяльність

2922
Незалежна експертна рада з питань діяльності мас медіа під час виборів припиняє свою діяльність

Сьогодні у день відкриття першої сесії новообраної Верховної Ради України припиняє свою діяльність Незалежна експертна рада з питань діяльності мас медіа під час виборів, - відповідно до пункту 14 Положення про Незалежну експертну раду з питань діяльності мас медіа під час виборів.

Незалежна експертна рада з питань діяльності мас-медіа під час виборів утворена 7 лютого 2006 року з метою надання експертних оцінок та рекомендацій стосовно дискусійних питань діяльності ЗМІ під час виборів. Протягом роботи Експертної ради було ухвалено 11 експертних висновків, з них: ряд рішень щодо розміщення політичної реклами блоку Наталії Вітренко, роликів Громадського активу Києва, щодо проведення передвиборних дебатів та ін. Також Незалежна експертна рада визначала пари учасників дебатів для телеканалу „1+1”, провела декілька прес-конференцій з приводу висвітлення робочого процесу Експертної ради. Було налагоджено тісні зв’язки із Національною радою з питань телебачення і радіомовлення,  яка надсилала до Експертної ради відео та аудіо-матеріали передвиборчої агітації політичних партій і блоків для отримання експертної оцінки щодо відповідності цих матеріалів чинному законодавству України.
 
Нагадаємо, що до складу ради входили 12 медіа експертів:  Валерій Іванов (Академія Української Преси), Костянтин Квурт (Інтерньюз-Україна), Наталія Лигачова ( ГО «Детектор медіа»), Сергій Квіт (Центр Медіа Реформ), Катерина М'ясникова (Національна Асоціація Мовників), Алі Сафаров (Українська Асоціація Видавців Періодичної Преси), Олександр Чекмишев (Комітет «Рівність Можливостей»), Тетяна Котюжинська (Національна Спілка Журналістів України), Людмила Панкратова (ІRЕХ), Ольга Большакова (Східно-Європейський Інститут Проблем Медіа), Роман Головенко (Інститут Масової Інформації). Голова Експертної ради  Тарас Шевченко, директор Інституту Медіа Права.


"Детектор медіа".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2922
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду