Відкрито прийом заявок на отримання премії Курта Шорка з міжнародної журналістики

25 Травня 2006
7340
25 Травня 2006
11:42

Відкрито прийом заявок на отримання премії Курта Шорка з міжнародної журналістики

7340
Відкрито прийом заявок на отримання премії Курта Шорка з міжнародної журналістики

Премією Курта Шорка з міжнародної журналістики відзначаються кращі друковані праці незалежних журналістів і місцевих кореспондентів, що демонструють велику мужність і вірність своїй справі при висвітленні конфліктних ситуацій.

Щорічно присуджуються дві премії по 5 тис. доларів кожна, одна з них - журналістові із країни, що розвивається, або країни перехідного періоду, що висвітлює місцеві події, а інша - незалежному журналістові, що висвітлює міжнародні події. Їхні статті можуть бути присвячені конфліктам, проблемам, пов'язаним із правами людини, із прикордонними конфліктами між країнами або ж будь-яким іншим спірним питанням у конкретній країні або регіоні.

Ці премії стали можливими завдяки фінансовій підтримці Меморіального фонду Курта Шорка (Kurt Schork Memorial Fund, www.ksmfund.org) і агентства Reuters, вони присуджуються на честь незалежного американського журналіста Курта Шорка, убитого військовими із засідки в
Сьєрра-Леоне, при виконанні професійного обов'язку для агентства Reuters 24 травня 2000 року.

Як подати заявку:

Матеріали, що подаються на конкурс, повинні бути виконані на професійному рівні, задовольняти міжнародні стандарти журналістики й свідчити про те, що хоробрість і рішучість зіграли певну роль у
написанні статей. Переможець буде названий міжнародною групою з п'яти експертів.

Кожен здобувач повинен представити шість (6) екземплярів таких матеріалів поштою або один (1) екземпляр у вигляді доданих файлів електронною поштою:
- Форма заявки незалежного журналіста (Freelance Journalist Entry Form) або Форма заявки місцевого журналіста (Local Journalist Entry Form) (їх можна знайти на сайтах за зазначеними нижче адресами).
- Статті (не більше трьох) мовою оригіналу з перекладом на англійську мову. Приймаються статті, що були опубліковані між 1 березня 2005 року й 31 березня 2006 року.
- Біографічні дані (curriculum vitae, resume) здобувача із вказівкою отриманої освіти, журналістського досвіду й дат.
- Виклад передумов й обставин написання статей, що подаються.
- Оригінал листа на офіційному друкованому бланку видання з підписом редактора, що підтверджує, що претендент справді працює у виданні, і у якому висловлено підтримку поданню журналіста на здобуття премії Курта Шорка.
- Одна (1) фотографія. Копії фотографій не приймаються.

Заявки приймаються до 1 червня 2006 року.

Заявки можна направляти в електронному форматі за адресою: schorkawards@iwpr.net або поштою за адресою:
The Kurt Schork Awards in International Journalism
c/o Alan Davis
Institute for War & Peace Reporting
48 Grays Inn Road
London,  England
WC1X 8LT
 
Хто може подати заявку:

Місцеві журналісти: Журналісти, що працюють у місцевих друкованих виданнях і живуть у країнах, що розвиваються, або країнах перехідного періоду (що не входять до Організації економічного співробітництва та розвитку або Європейського Союзу), статті яких публікуються в місцевих
виданнях. Незважаючи на те, що основна увага приділяється окремим претендентам, будуть також розглядатися заявки від груп журналістів. Повну інформацію про те, які з місцевих журналістів з яких країн можуть брати участь у конкурсі, дивіться на сайті, зазначеному нижче.

Незалежні журналісти: Заявки можуть подати всі незалежні журналісти, що працюють у друкованих виданнях, а також журналісти, що працюють в інформаційних організаціях за контрактом. Незалежними журналістами є особи, що не працюють в інформаційних організаціях. Вони працюють не за наймом й роблять організаціям послуги або тимчасово, або в написанні редакційного матеріалу на підставі індивідуальних контрактів й одержують більшу частину своїх доходів завдяки журналістській діяльності. Повну інформацію про те, які з незалежних журналістів можуть брати участь у конкурсі, дивіться на сайті, зазначеному нижче.

ЗМІ: Приймаються заявки від всіх видів друкованих ЗМІ, у тому числі газет, журналів і визнаних Інтернет-видань. Заявки не приймаються від сайтів віртуальних щоденників (blogs) і персональних сайтів.
 
Додаткову інформацію про форми заявок, повний перелік критеріїв підбору кандидатів й інформацію про попередніх лауреатів дивіться: www.iwpr.net/index.php?apc_state=henh&s=o&o=top_ksa.html або:
www.ksmfund.org/submission.html

КОНТАКТИ
The Kurt Schork Awards in International Journalism
c/o Alan Davis
Institute for War & Peace Reporting
48 Grays Inn Road
London, England
WC1X 8LT
E-mail: schorkawards@iwpr.net
Web: www.ksmfund.org

"Детектор медіа".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7340
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду