"НУ" тимчасово припиняє переговори про коаліцію

16 Травня 2006
4153
16 Травня 2006
13:19

"НУ" тимчасово припиняє переговори про коаліцію

4153
"НУ" тимчасово припиняє переговори про коаліцію

"Наша Україна" припиняє свою участь у переговорному процесі по створенню коаліції доти, поки Блок Юлії Тимошенко не прояснить свою позицію в кадровому питанні.

Про це у вівторок в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив учасник переговорів по коаліції від "Нашої України" Роман Зварич."Наша Україна" чекає пояснень заяв лідера БЮТ про розподіл посад відповідно до якого БЮТу відійде посада прем'єра, Соцпартії - посада спікера, а "Нашій Україні" уже належить посада президента.

"Якби президент обирався в тій же системі й у ті ж терміни, що й парламент, можна було б погодитися з позицією Юлії Володимирівни. Але в зв'язку з тим, що ми розуміємо, що вибори розділені і в часі, і по законодавству - абсолютно відсутня логіка в цих заявах", - відзначив він.

"Таким чином, за цими заявами криється щось інше - спроба взути "Нашу Україну" шляхом чергового ультиматуму. "Наша Україна" не може і не буде погоджуватися з такою авантюрною й образливою позицією Юлії Володимирівни", - заявив Зварич.

"У зв'язку з цими заявами Юлії Володимирівни ми припиняємо участь у переговорному процесі (по створенню парламентської коаліції), поки ці заяви не будуть дезавуйовані або спростовані", - сказав Зварич.

Разом з тим представник "Нашої України" підкреслив, що в понеділок він висловив цю позицію в ході переговорів з БЮТ і СПУ і порушив питання " чи є це вимогою, проханням, або ультиматумом".

За його словами, Соцпартія уже відповіла на це питання, відзначивши, що з боку СПУ - це лише прохання.

"Від Юлії Володимирівни ми не одержали такої відповіді", - додав він.

"Поки ми не будемо знати чітко офіційну позицію БЮТ, ми не зможемо повернутися до алгоритму переговорного процесу", - підкреслив Зварич.

У той же час Зварич підкреслив, що якщо такі заяви лідера БЮТ є ультиматумом, то він бачить лише 2 виходи з цієї ситуації: "Або "Наша Україна" з ним погоджується, або БЮТ відмовляється від нього".

Він також повідомив, що в понеділок о19.00 він одержав проект коаліційної угоди від Соцпартії і на сьогоднішній день цей проект вивчається.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4153
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду