Івченка звільнено від обов'язків голови "Нафтогазу"

11 Травня 2006
3499
11 Травня 2006
13:50

Івченка звільнено від обов'язків голови "Нафтогазу"

3499
Івченка звільнено від обов'язків голови "Нафтогазу"

Уряд України звільнив Олексія Івченка від обов'язків голови правління "Нафтогаз України" відповідно до поданої ним заяви й у зв'язку з обранням народним депутатом.

Як заявив прес-секретар прем'єр-міністра Валентин Мондрієвський, відповідну постанову Кабінет міністрів ухвалив на засіданні в четвер.

Раніше акціонери "Укрнафти" у четвер виключили голову "Нафтогазу" Олексія Івченка з наглядової ради компанії.

На місце Івченка призначили голову правління компанії "Надра України" Володимира Каретка.

Крім того, акціонери вивели зі складу наглядової ради екс-першого помічника президента Олександра Третьякова, призначивши замість нього гендиректора дочірньої компанії "Нафтогаз України" "Газ України" Олександра Болкісева.

Як писало раніше "Дело" з посиланням на анонімне джерело, "звільнення Івченка з посади голови наглядової ради "Укрнафти" стане першим кроком до його відходу від нафтового бізнесу".

"Івченко заявляв, що не має наміру іти з "Нафтогазу", тому нелогічно буде, якщо він піде з "Укрнафти", - сказало джерело.

За словами секретаря наглядової ради "Укрнафти" Тимура Новікова, ініціатором проведення зборів акціонерів став "Нафтогаз України".

"А внести зміни до наглядової ради формально запропонував один з міноритарних акціонерів (близький до групи "Приват"), що підтримав відповідну пропозицію "Нафтогазу", - відзначив Новіков.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3499
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду