"Київська Русь" закликає Президента і міністра культури не підтримувати однойменний фестиваль В.Гришка

5 Травня 2006
8321
5 Травня 2006
18:00

"Київська Русь" закликає Президента і міністра культури не підтримувати однойменний фестиваль В.Гришка

8321
"Київська Русь" закликає Президента і міністра культури не підтримувати однойменний фестиваль В.Гришка
Оргкомітет Всеукраїнського музичного фестивалю “Київська Русь” звернувся до Президента України та Міністра культури і туризму з листами з приводу проведення під патронатом глави держави іншого фестивалю з тією ж назвою. 

“Інформація про проведення в Києві ще одного фестивалю класичної музики з аналогічною назвою стала для нас неприємною новиною, – зазначається в листах. – Знаючи про існування Всеукраїнського музичного фестивалю ”Київська Русь”, радник Президента України з культури Володимир Гришко вдався до використання саме цієї назви”.

Члени оргкомітету фестивалю “зверталися до В. Гришка з пропозицією змінити назву фестивалю, але адекватної реакції не отримали”.

З огляду на це оргкомітет звернувся до Віктора Ющенка з проханням “відмовитися від патронату та підтримки заходу, який отримав назву в обхід уявлень про авторські права і загальноприйнятих для культурної спільноти норм”.

“Ми наголошуємо, що Володимир Гришко ніколи не мав стосунку до організації фестивалю ”Київська Русь” і тому не має ані морального, ані юридичного права використовувати його ім’я, – йдеться в листі до глави держави. – Просимо Вас не допустити в майбутньому проведення заходу з назвою, недобросовісно запозиченою у Всеукраїнського музичного фестивалю ”Київська Русь”. Ми вважаємо неприпустимим, щоб організатори фестивалю класичної музики, прикриваючись Вашим іменем, використовували відомий бренд у власних цілях”.

Оргкомітет “Київської Русі” також закликав Міністра культури і туризму “відмовитися від подальшої підтримки фестивалю”, організованого Володимиром Гришком.

“Ми підтримуємо проведення музичних фестивалів, які сприяють розвою української культури, однак підкреслюємо, що назви їм повинні даватись відповідно до чинного законодавства України та з урахуванням світових фестивальних традицій і етичних норм”, – зазначають члени оргкомітету.

Як відомо, протягом п’яти років співорганізатором Всеукраїнського музичного фестивалю “Київська Русь” була фракція партії “Реформи і Порядок” у Київраді. Президентом фестивалю є заступник Голови партії “Реформи і Порядок” Володимир Бондаренко, віце-президентом – голова Виконкому ПРП Остап Семерак.

"Детектор медіа" за інформацією прес-служби партії "Реформи і порядок".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8321
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду