Головатий запропонував відмінити Великдень, Новий рік і Різдво

4 Травня 2006
3728
4 Травня 2006
17:55

Головатий запропонував відмінити Великдень, Новий рік і Різдво

3728
Головатий запропонував відмінити Великдень, Новий рік і Різдво

Міністерство юстиції України пропонує вилучити з переліку державних свят Новий рік, Великдень, Різдво, Трійцю, а також День Солідарності трудящих.

Про це йдеться у проекті закону „Про державні свята України", розміщеному на офіційному сайті Міністерства юстиції.

Як зазначається у пояснювальній записці, проект закону розроблений на виконання Плану роботи Кабінету Міністрів України в 2004 році, затвердженого урядовою постановою „Про підсумки соціально-економічного розвитку України у 2003 році та хід виконання Програми діяльності Кабінету Міністрів України". Пояснювальна записка датована квітнем 2006 року та підписана міністром юстиції Сергієм Головатим.

Проектом закону пропонується встановити наступні державні свята в України:
22 січня – День Соборності України;
9 березня – Шевченківський день;
9 травня – День Перемоги у Другій світовій війні;
15 травня – День Матері;
28 червня – День Конституції України;
16 липня – День проголошення державного суверенітету України;
24 серпня – День Незалежності України;
1 грудня – День національної єдності.

Як зазначається в проекті, „державними святами України є ті, які встановлені цим законом та які з огляду на їх надзвичайно важливе місце у розвитку українського суспільства та держави завдяки особливому значенню стали національними цінностями”.

Як повідомляв УНІАН, у грудні 2003 року Міністерство юстиції виносило на публічне обговорення проект Закону України „Про державні свята України”, яким передбачалося встановити перелік державних свят в Україні та визначити саме поняття „державне свято”. Як зазначав тоді міністр юстиції Олександр ЛАВРИНОВИЧ, державними святами пропонувалося вшановувати події, які з огляду на їх роль у розвитку держави та суспільства мають національні цінності, особливе історичне або суспільно-політичне значення для країни та традиційно відзначаються українцями.

Проектом пропонувалося встановити 10 державних свят: 1 січня - Новий рік, 7 січня – Різдво Христове, 8 березня – День Матері, Пасха (Великдень), 1 травня - День праці, 9 травня - День перемоги, Трійця, 28 червня – День Конституції, 24 серпня – День незалежності та 1 грудня – День національної єдності.

На сьогодні в Україні державними святами визначено: 1 сiчня - Новий Рік, 7 сiчня - Рiздво Христове, 8 Березня - Жiночий день, 1-2 травня - День солiдарностi трудящих, Пасха (квiтень, травень, за мiсячним календарем), 9 травня - День Миру і Перемоги, Трійця (Зеленi свята) — через 40 днiв пiсля Пасхи, 28 червня - День Конституції, 24 серпня - День Незалежностi.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3728
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду