БЮТ і СПУ готові піти на поступки "Нашій Україні"

4 Травня 2006
3596
4 Травня 2006
17:09

БЮТ і СПУ готові піти на поступки "Нашій Україні"

3596
БЮТ і СПУ готові піти на поступки "Нашій Україні"

Член БЮТ Микола Томенко заявив про те, що якщо виникне загрозлива ситуація для створення "помаранчевої" коаліції, Блок Юлії Тимошенко і Соцпартія України готові піти на поступки, щоб "Наша Україна" залишилася працювати.

"Якщо виникне загрозлива ситуація для коаліції, думаю, і БЮТ, і СПУ будуть готові піти на поступки для "Нашої України", щоб вона залишилася працювати. Важко сказати, чи будуть це посади спікера або Першого віце-прем’єра і першого віце-спікера. Це дискусії. Поки що ми не дійшли до кадрових питань", - зазначив політик.

За словами Томенко, Блок Тимошенко вважає помилкової концепцію, відповідно до якої "Наша Україна" не "йде в уряд", а працює в парламенті і допомагає БЮТ і СПУ працювати.

"Я думаю, це концепція так званого тимчасового перехідного уряду, і я вважаю її несправедливою і нечесною. Це концепція частини бізнес-оточення "Нашої України", яка вважає, що коли вже виборці  проголосували за "помаранчеві" партії, а найбільше  за БЮТ, то треба дати Юлії Тимошенко півроку терміну, щоб її назавжди як політика забрати з арени політично", - підкреслив Томенко.

Депутат вважає неправильним ситуацію, при якій уряд сформує одна політична сила, а інша (хоча і буде в коаліції) у парламенті буде заважати їй працювати. "Досить і Партії регіонів", - зазначив член БЮТ.

Микола Томенко також повідомив, що для політичної сили, у яку він входить, а також для Соціалістичної партії України було важливим, щоб Президент долучився до роботи зі створенню коаліції, причому тільки з однієї причини, а саме, щоб остаточно роз’яснити позицію "Нашої України". Саме цим і було мотивоване звернення до Віктора Ющенко з боку БЮТ і СПУ.

"Відкрию вам таємницю. "Наша Україна" не погодиться на єдине рішення. Там є три сегменти, що трохи по-різному бачать створення і діяльність коаліції", - поділився з журналістами Томенко.

За його словами, у блоці "Наша Україна" є прихильники дистанціонування від уряду й згоди на прем’єрство Тимошенко, але в концепції перехідного уряду. Є і люди, що підтримали ініціативу БЮТ і зараз працюють у форматі п’ятирічного співробітництва. А є, як зазначив Микола Томенко, невеликий сегмент, що постійно робить заяви про те, що потрібно формувати "коаліцію на чотирьох". "Це смішні заяви, бо якщо включати Партію регіонів, то нас не треба зараховувати", - підкреслив він, додавши: "Для нас важливіше, щоб Президент розставив крапки над "і", і ми зрозуміли, яка позиція "Нашої України".

Представник БЮТ Томенко висловив упевненість у тому, що коли Віктор Ющенко повернеться в Україну, він зустрінеться з представниками БЮТ і СПУ.

Як відомо, Президент Віктор Ющенко планує у п"ятницю, 5 травня, зустрітися з лідерами політичних сил, що пройшли у Верховну Раду.

Для обговорення питання про створення Коаліції демократичних сил голова Соціалістичної партії України Олександр Мороз і лідер БЮТ Юлія Тимошенко в спільному листі запропонували Ющенко зустрітися не пізніше 5 травня.

У відкритому листі Мороз і Тимошенко констатують, що на виборах 26 березня "більшість виборців підтримало партії (блоки) демократичного напрямку (БЮТ, НСНУ, СПУ)", що, на думку політиків, дає можливість разом із Президентом забезпечити демократичний розвиток держави, продовжити реалізацію Програми Президента України "Десять кроків назустріч людям".

"Як відомо, - нагадують лідери політичних партій, - наші політичні сили чітко висловилися за створення Коаліції демократичних сил у Верховній Раді України в складі фракцій БЮТ, НСНУ, СПУ". Лідери БЮТ і СПУ вважають, що "243 народних депутата України, що обрані за списками названих партій (блоків) у Верховну Раду, можуть досить швидко створити таку більшість і призначити уряд".

Вони підкреслюють свою позицію, яка полягає в тому, що "в інтересах України повинне бути налагоджене тісне співробітництво Коаліції демократичних сил і призначеного нею уряду з Президентом України".

З метою обговорення питань стратегії розвитку України, формування Коаліції демократичних сил, призначення нового складу уряду, відпрацьовування процедур співробітництва Коаліції з Президентом України Мороз і Тимошенко вважають за необхідне почати безперервний діалог між лідерами БЮТ, НСНУ, СПУ і главою держави.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3596
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду