Керівника "Таких справ" вдруге оголошено у розшук

4 Травня 2006
22388
4 Травня 2006
13:47

Керівника "Таких справ" вдруге оголошено у розшук

22388
Керівника "Таких справ" вдруге оголошено у розшук
Податкова міліція Солом’янського району м. Києва вдруге оголосила у розшук Олександра Данилова, головного керівника видавничого і поліграфічного центру “Такі справи”.

Як йдеться у поширеному сьогодні прес-релізі видавництва "Такі справи", депутат Київської міськради Олександр Данилов, працює у міськраді та ні від кого не переховується. Ані прокурор, ані суд не зверталися до Київської міськради з поданням про притягнення Олександра Данилова до кримінальної відповідальності.

Керівництво “Таких справ” розцінює ці дії податківців як продовження тиску державних органів на литовського інвестора “Таких справ” — ЗАТ “Tokios Tokelės” — з метою змусити його відкликати позов до держави України, що розглядається в Міжнародному центрі вирішення інвестиційних спорів.

Голова видавничого і поліграфічного центру “Такі справи” Сергій Данилов зауважує, що продовження подібних дій влади може призвести до ще одного позову до держави України. “Дивовижна річ, — каже він, — ми діємо правовим шляхом, ми не крадемо, не інтригуємо, не шантажуємо. Наш інвестор відкрито звернувся до міжнародного суду. А на нас чинять такий тиск, наче ми зробили щось протиправне”.

Вперше Олександр Данилов був оголошений у розшук 2002 року після того, як проти нього було порушено кримінальну справу і він мусив виїхати до Литовської Республіки, де отримав політичний притулок. Після приходу нової влади пан Данилов повернувся в Україну, а кримінальну справу було закрито. Потім її двічі відновлювали, при цьому вимагали відкликати з міжнародного суду позов до держави України. В січні цього року Олександр Данилов вдруге отримав у Литві статус біженця, але після обрання його депутатом Київської міськради повернувся до Києва.

Конфлікт між “Такими справами” і державою Україною почався після того, як 2002 року “Такі справи” надрукували агітаційні матеріали для тодішньої опозиції; ДПА України безпідставно назвала “Такі справи” учасником протиправних дій і звинуватила у відмиванні брудних грошей. Пізніше ця заява ДПА була визнана українським судом такою, що не відповідає дійсності.

Дії податківців та інших органів державної влади завдали значних збитків підприємству. Для відшкодування завданих збитків литовський інвестор “Таких справ” — ЗАТ “Тоkiоs Тоkelės” — звернувся з позовом до Міжнародного центру вирішення інвестиційних спорів (Вашинґтон), який зареєстрував справу 20 грудня 2002 року. Сума позову становить 74,5 млн. доларів США. Підсумкове засідання Трибуналу за позовом ЗАТ “Тоkiоs Тоkelės” відбулося в Парижі 16-19 січня нинішнього року. Зараз очікується оголошення рішення у цій справі.


"Детектор медіа" за прес-релізом видавництва "Такі справи".
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22388
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду