Кремль ігнорує проблему расизму: правозахисна організація "Міжнародна амністія"

4 Травня 2006
15348
4 Травня 2006
10:36

Кремль ігнорує проблему расизму: правозахисна організація "Міжнародна амністія"

15348
Кремль ігнорує проблему расизму: правозахисна організація "Міжнародна амністія"

Правозахисна організація “Міжнародна амністія” („Amnesty International”) звинувачує російську владу в ігноруванні проблеми расизму в країні. Напади й убивства іноземців та представників етнічних меншин трапляються в Росії з загрозливою частотою, констатують правозахисники у звіті, який буде представлено в четвер у Лондоні.

Як повідомляє Deutsche Welle News, представник “Міжнародної амністії” Лідія Аройо пояснила, чому цьогорічний звіт щодо расизму виокремлює саме Росію: “Проблема расизму існує в багатьох країнах світу. Але важливою є політична воля влади послідовно боротися проти расизму. Це те, чого ми не бачимо в Росії”.

Особливу увагу до Росії привертає її вага на міжнародній арені. Зокрема з першого травня країна головує в Раді Європи – організації, що покликана стежити за дотриманням прав людини. „Amnesty International” висловлює сумнів у тому, що Росія має моральне право головувати в цій організації.

Правозахисники доходять висновку, що в Росії під загрозою життя будь-кого, хто не виглядає на типового етнічного росіянина. Торік на расистському ґрунті тут було вбито щонайменше 28 осіб. Точна кількість невідома, бо власті відмовляються класифікувати такі напади як расизм і називають їх хуліганством.

Уряд дивиться крізь пальці на існування в країні понад 150 расистських угруповань, а належне розслідування здійснюваних ними нападів залишається рідкістю, наголошує „Amnesty International”.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15348
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду