Нацрада звитуватила Чижа у створені перешкод у здійснені нею наглядових повноважень

28 Квітня 2006
6473
28 Квітня 2006
15:59

Нацрада звитуватила Чижа у створені перешкод у здійснені нею наглядових повноважень

6473
Нацрада звитуватила Чижа у створені перешкод у здійснені нею наглядових повноважень

Як повідомляє Інститут Медіа права, Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення  винесла рішення № 324 „Про недотримання вимог Законів України „Про вибори народних депутатів України”,  „Про Національну раду України з питань телебачення  і радіомовлення” головою Державного комітету телебачення і радіомовлення України”.  Національна рада встановила, що голова Держкомтелерадіо України Іван Чиж безпідставно забороняв ОДТРК без його письмового дозволу надавати інформацію на вимогу Національної ради щодо порядку та умов виділення ефірного часу для проведення передвиборної агітації та, зокрема, забороняв керівникам державних телерадіокомпаній з’являтися на засідання Національної ради. Таким чином, на думку Національної ради, було створено перешкоди у здійсненні нею наглядових повноважень, що є порушенням п.12 ст. 69 Закону України „Про вибори народних депутатів України” та ст. 13 Закону України „Про Національну раду України з питань телебачення і радіомовлення”.

Нагадаємо, що 12 квітня 2006 року Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення оголосила попередження декільком телерадіоорганізаціям. Зокрема, Телеорганізації понесли відповідальність за порушення часових обмежень щодо проведення передвиборної агітації (ДКП “ТРК “Київ”, Львівська ОДТРК), за ретрансляцію мовника, не передбаченого умовами ліцензії, та здійснення мовлення у час, не передбачений ліцензією (ТРК “Жиса”, м. Сімферополь), за надання ефірного часу на розміщення політичної реклами за розцінками, відмінними від опублікованих у ЗМІ, або за відсутність публікації розцінок, як того вимагає закон (Севастопольська РДТРК, ТОВ ТРК “Купол”, м. Київ). Львівській ОДТРК винесено попередження ще й за трансляцію соціальної реклами, яка мала ознаки передвиборної агітації, та фільму, що мав ознаки розпалювання релігійної ворожнечі (фільм блоку „Народна Опозиція”).

Винесення попередження є досить суворим покаранням, яке позбавляє телерадіоорганізацію права на автоматичне продовження дії ліцензії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6473
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду