Помер заслужений журналіст України Володимир Здоровега

26 Квітня 2006
13374
26 Квітня 2006
13:04

Помер заслужений журналіст України Володимир Здоровега

13374
Помер заслужений журналіст України Володимир Здоровега

У понеділок, 24 квітня, на 76-му році життя помер доктор філологічних наук, професор Львівського національного університету імені Івана Франка, багаторічний декан факультету журналітики, заслужений журналіст України Володимир Йосипович Здоровега.

Народився 9 жовтня 1930 року в с. Оліїв Зборівського р-ну Тернопільської області в родині селянина. Закінчив філологічний факультет Львівського державного університету та аспірантуру при ньому. У 1970-му захистив докторську дисертацію на факультеті журналістики МДУ на тему «Публіцистика, її природа, суспільні функції, гносеологічні і психологічні особливості». Дисертація була написана українською мовою. На педагогічній роботі працював з 1956 року. Літературний критик, автор багатьох книжок iз проблем теорії журналістики та літератури.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
13374
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду