Вищий адміністративний суд відхилив позови до ЦВК

25 Квітня 2006
10566
25 Квітня 2006
22:35

Вищий адміністративний суд відхилив позови до ЦВК

10566
Вищий адміністративний суд відхилив позови до ЦВК

Вищий адміністративний суд відхилив позови до Центвиборчкому про визнання неправомірними дій ЦВК зі встановлення результатів парламентських виборів.

Таке рішення у формі постанови винесла у вівторок колегія суддів Вищого адміністративного суду України.

У такий спосіб суд визнав правомірними дії ЦВК щодо встановлення результатів виборів.

При цьому суд визнав безпідставними всі позовні вимоги, що висувалися з боку Блоку Вітренко, Блоку Кармазина, партії "Віче" і блоку Литвина.

Рішення суду остаточне й оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, позови і претензії до Центральної виборчої комісії про визнання неправомірними її дій зі встановлення результатів виборів депутатів висували, зокрема, блок Наталії Вітренко "Народна опозиція", партія "Віче", блок Юрія Кармазина, Народний блок Литвина, що не пройшли до парламент за підсумками виборів 26 березня.

Згідно з оприлюдненими 10 квітня даним ЦВК, "Народна опозиція" набрала 2,93% голосів при прохідному бар'єрі 3%, Народний блок Литвина - 2,44%, партія "Віче" - 1,74%, блок Кармазина - 0,65%.

Загалом у виборах брали участь 45 партій і блоків. 3%-ний бар'єр подолали п’ять: Партія регіонів, БЮТ, "Наша Україна", Соціалістична і Комуністична партії.

Суд почав розглядати перший позов 15 квітня. З моменту подачі першого позову офіційні результати парламентських виборів ще не публікувалися.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10566
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду