Порушено кримінальну справу проти посадових осіб Фонду держмайна

25 Квітня 2006
3843
25 Квітня 2006
12:48

Порушено кримінальну справу проти посадових осіб Фонду держмайна

3843
Порушено кримінальну справу проти посадових осіб Фонду держмайна

Генеральна прокуратура порушила кримінальну справу за фактом зловживань посадових осіб Фонду державного майна, що призвели до збитків орієнтовно в 24 млрд. гривень.

Про це Українським Новинам повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.  

Прес-служба повідомила, що справу порушено за матеріалами Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС.

Справу порушено за ознаками злочину, передбаченого частиною 2 статті 364 Кримінального кодексу "Зловживання владою або службовими повноваженнями, які призвели до тяжких наслідків".

Міліція встановила, що посадові особи ФДМУ, діючи в інтересах 2 промислово-фінансових консорціумів, незаконно віддали цим консорціумам перевагу при приватизації 2 підприємств у 2003 й 2004 роках, при цьому не називаються ні консорціуми, ні приватизовані підприємства.

Сума збитків у результаті цих дій посадових осіб ФДМУ становить, за попередніми підрахунками, 24 млрд. гривень.

Як повідомляло агентство, одним із найбільших приватизаційних конкурсів в 2003 році був продаж консорціуму "Придніпров'я" 50%+1 акція Нікопольського заводу феросплавів за 410,5 млн. гривень, в 2004 році - продаж "Інвестиційно-металургійному союзу" 93,02% акцій металургійного комбінату "Криворіжсталь" за 4,26 млрд. гривень.

"Інвестиційно-металургійний союз" контролюють компанія System Capital Management Рината Ахметова й корпорація "Інтерпайп" Віктора Пінчука.

Консорціум "Придніпров'я" контролює корпорація "Інтерпайп".

Кабінет Міністрів у судах виграв позов про незаконність приватизації НЗФ і зараз іде процедура повернення в держвласність 50%+1 акції, які раніше належали консорціуму "Придніпров'я".

Акції "Криворіжсталі" були повернуті в державну власність і повторно продані за 24,2 млрд. гривень Mittal Steel Germany GmbН.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3843
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду