До 60-ї річниці депортації українців з Польщі в Тернопольській області проведуть пам'ятні заходи

20 Квітня 2006
1776
20 Квітня 2006
12:36

До 60-ї річниці депортації українців з Польщі в Тернопольській області проведуть пам'ятні заходи

1776
До 60-ї річниці депортації українців з Польщі в Тернопольській області проведуть пам'ятні заходи

З метою вшанування пам'яті жертв примусового виселення українців з етнічних українських земель Польщі, встановлення історичної справедливості розроблено та затверджено обласний план заходів у зв'язку з 60-ю річницею примусового виселення етнічних українців з території Польщі у 1944-1946 роках

Відповідне розпорядження підписав голова Тернопільської облдержадміністраіції Іван Стойко.

В рамках пропам’ятних заходів в області буде проведено День пам'яті жертв примусового виселення (вересень), а у Тернополі організують наукову конференцію на тему „Примусове виселення етнічних українців з території Польщі - трагічна сторінка в історії нашого народу".

Планується також завершити роботу із створення на базі народного  музею лемківської культури в м.Монастириську - державного музею історії та культури етнічних українців Лемківщини, Надсяння, Холмщини, видати тематичний номер газети „Дзвони Лемківщини", присвячений примусовому виселенню українців з території Польщі.

В музеях краю буде створено експозиції, присвячені історії та культурі етнічних українців Лемківщини, Надсяння, Холмщини.

У навчальних закладах області проведуть заходи до 60-ої річниці примусового виселення українців, планується також активніше залучати учнівську та студентську молодь до збирання документальних матеріалів, свідчень очевидців примусового виселення для поповнення фондів краєзнавчих та шкільних музейних кімнат.

А в червні VIII Міжнародний фестиваль лемківської культури "Дзвони Лемківщини"  в м.Монастириську збере мистецькі колективи  лемків з України, Польщі, Словаччини, Хорватії.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1776
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду