Канадська компанія позивається до "Нижньодніпровського трубопрокатного заводу"

14 Квітня 2006
1549
14 Квітня 2006
13:57

Канадська компанія позивається до "Нижньодніпровського трубопрокатного заводу"

1549
Канадська компанія позивається до "Нижньодніпровського трубопрокатного заводу"

У п'ятницю відбудуться збори акціонерів ВАТ "Нижньодніпровський трубопрокатний завод", який пов'язують з Віктором Пінчуком.

На зборах може бути розглянуте питання позову до підприємства канадської компанії Holden International Inc., повідомляють "Экономические известия".

3 квітня стало відомо, що канадська компанія Holden International Inc. подала позов до Міжнародного центру із вирішення судових суперечок при Американській арбітражній асоціації до НТЗ на суму більше 100 млн. доларів.

Підставою для позову послужило невиконання заводом умов контракту з організації виробництва і постачання коліс.

За деякими даними, відповідно до умов контракту НТЗ у 1997 році зобов'язався поставити за фіксованою ціною колеса, що були зроблені за технологією і дизайном компанії Holden International Inc., однак ці умови так і не були виконані.

У результаті позивач вимагає компенсації прямих витрат і втраченої вигоди, що він саме оцінює в більш ніж 100 млн. доларів.

Керівництво заводу в четвер заявило, що ця "судова суперечка не зробить істотного впливу на подальше здійснення підприємством комерційної діяльності".

На думку директора з фінансів і економіки НТЗ Олександра Находа, на даний момент менеджмент заводу не може визначити точну суму відшкодування з даної суперечки, а також сказати, скільки знадобиться часу на її врегулювання.

"Але навіть у випадку негативного результату, тобто визнання усіх вимог позивача правомірними, підприємство зможе покрити ці витрати і продовжувати операційну діяльність як суб'єкт, що господарює", - заявив Наход.

За його словами, інформація про судовий позов і оцінка можливих фінансових ризиків для НТЗ відображені в річному звіті, що буде найближчим часом наданий у Держкомісію з цінних паперів і фондовому ринку.

Акціонерами заводу на 1 січня 2005 року були компанії Allied Steel Holding B.V. (23,88% акцій), ТОВ "Кувера" (9,9%), Blumberg Industries LLC (9,74%), Rosen Asset Management S.A. (9%).

Бенефіціантів цих компаній пов'язують з Пінчуком і його партнерами.

Канадська Holden International Inc., заснована в 1979 році, спеціалізується на бізнес-рішеннях для великих компаній.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1549
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду