Суд відклав вступ Черновецького на посаду мера Києва

13 Квітня 2006
20784
13 Квітня 2006
17:58

Суд відклав вступ Черновецького на посаду мера Києва

20784
Суд відклав вступ Черновецького на посаду мера Києва

Як повідомляє Кореспондент, Шевченківський районний суд Києва за позовом Олександра Омельченка заборонив Київській міській територіальній виборчій комісії проводити 14 квітня першу сесію столичної міськради.

"Заборонити Київській міській територіальній виборчій комісії проводити 14 квітня 2006 року першу сесію Київської міської ради, обрану 26 березня 2006 року", - зазначається у тексті постанови суду від четверга, 13 квітня.

Діючий мер у своєму позові висунув вимогу скасувати постанову Київського тервиборчкому про скликання першої сесії новообраної Київради 14 квітня. Омельченко обґрунтував свої вимоги тим, що постанова тер виборчкому прийнята з порушенням вимог законодавства.

Олександр Омельченко оскаржив постанову Шевченківського суду, що відмовився визнати за його позовом недійсними вибори мера Києва, переможцями яких Київський тервиборчком визнав Леоніда Черновецького. Мер, зокрема, у своєму позові заявляв про підкуп виборців Черновецьким.

Коли Київський тервиборчком прийняв рішення скликати першу сесію Київради, на якій Черновецький повинен був обійняти посаду, Омельченко оскаржив постанову Шевченківського суду.

У четвер, 13 квітня, о 16:00 Апеляційний суд Києва почав розгляд оскарження.

Вибори мери Києва відбулися 26 березня одночасно з виборами Київської міської ради, районних рад, Верховної Ради. За офіційними даними тервиборчкому, за Черновецького проголосувало 457 887 виборців, за кандидата Віталія Кличка - 341 249 виборців, а за нинішнього мера столиці Олександра Омельченка - 305 363 виборців. Таким чином, Леонід Черновецький лідирував на виборах з 31,83% голосів, Кличко набрав 23,7%, Омельченко - 21,2%.

 

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
20784
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду