Лідери БЮТ, НУ та СПУ зібрались для підписання протоколу про створення коаліції

13 Квітня 2006
3782
13 Квітня 2006
17:26

Лідери БЮТ, НУ та СПУ зібрались для підписання протоколу про створення коаліції

3782
Лідери БЮТ, НУ та СПУ зібрались для підписання протоколу про створення коаліції

Лідери блоку Юлії Тимошенко, "Нашої України" та Соцпартії почали у приміщенні парламенту переговори щодо підписання протоколу про створення коаліції.

О 17 годині Юлія Тимошенко, Роман Безсмертний, Роман Зварич, Олександр Мороз та Йосип Вінський зібралися в кабінеті, що суміжний з кінозалом парламенту.

Очікується, що після цього вони підпишуть протокол про процедуру формування коаліції демократичних сил.

"Українській правді" Зварич повідомив, що розраховує підписати цей протокол у четвер. "Ми готові, уже все з іншими учасниками коаліції узгоджено", - зазначив він.

Також за півгодини до зустрічі представники "Нашої України" поширили серед журналістів проект протоколу щодо формування коаліції. Він передбачає, що коаліцію створять тільки ці три політичні сили.

Проект документу містить норму, що саму угоду про коаліцію парафують у перший день роботи нової Верховної Ради, після присяги депутатів.

Також в проекті є норма, що угоду про коаліцію підпишуть всі депутати–члени фракцій, які входитимуть до цього об'єднання.

Проект передбачає, що в новій ВР спочатку оберуть керівництво парламенту та комітетів, а після того буде забезпечено внесення президентом Віктором Ющенком кандидатури на посаду прем'єра, за чим має відбутися формування всього уряду.

Після цього новий Кабмін має "невідкладно" внести на затвердження парламентом програму своєї діяльності.

Як сказав "Українській правді" Зварич, всі ці тези документу були узгоджені напередодні в присутності керівників Соцпартії та БЮТ.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3782
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду