Газета "Сільські вісті" відмовилася йти на мирову з Коновалюком

7 Квітня 2006
14056
7 Квітня 2006
16:42

Газета "Сільські вісті" відмовилася йти на мирову з Коновалюком

14056
Газета "Сільські вісті" відмовилася йти на мирову з Коновалюком

Редакція газети «Сільські вісті» відмовилася підписати мирову угоду з народним депутатом (4-го скликання), головою «Трудової партії України».

Про це ІМІ повідомив редактор газети Сергій Скоробагатько.

За його словами, кілька днів тому пан Коноволюк звернувся до «Сільских вістей» з пропозицією відкликати взаємні судові позови, однак керівництво газети відмовилося це зробити.

«Керівництво («Сільських вістей» - ред.) вважає, що пан Коновалюк нас дуже образив і тому нехай відповідає», - зазначив Сергій Скоробагатько.

Як раніше повідомляв ІМІ, 7 вересня 2005 року редакція газети "Сільські вісті" подала позов до Печерського районного суду міста Київ на лідера партії "Трудова Україна" Валерія Коновалюка за те, що він, виступаючи на прес-конференції в Івано-Франківську, повідомив, що нібито за публікацію статті "Коновалюк на коні, або Хто-хто в теремочку живе?" в номері від 23 серпня 2005 року редакція газети "Сільські вісті" отримала чотири тисячі доларів.

Згідно з цим позовом, лідер трудовиків Валерій Коновалюк мусить спростувати наклеп і сплатити редакції за моральну шкоду 100 тисяч гривень (саме таку суму, за його словами, він має намір стягнути із "Сільських вістей" в судовому порядку).

У разі задоволення позову редакція передасть отримані 100 тисяч гривень на передплату "Сільських вістей" своїм малозабезпеченим читачам.

Як стверджує редакція газети, "ці слова не відповідають дійсності, Валерій Коновалюк звів

зумисний наклеп на газету захисту інтересів селян України "Сільські вісті".

Місяцем раніше Валерій Коновалюк звернувся із судовим позовом до головного редактора

інтернет-видання "Цензор.Нет" та редакції газети "Сільські вісті" у зв'язку з розповсюдженням неправдивих, на його думку, відомостей про його майновий статок.

Коновалюк вимагає спростувати розповсюджену інформацію і відшкодувати моральний збиток в розмірі 100 тис. грн. Лідер партії планує направити цю суму на рахунок дитячого будинку.

Коновалюк вважає, що згадана стаття є "спланованою провокацією для його дискредитації".

За кілька днів до цього на інтернет-сайті "Цензор.Нет" з'явилася стаття, в якій йшлося, що нібито Коновалюку належить 6 га землі на березі ріки Стугна, за 15 км від Києва, на яких лідер "Трудової України" збудував розкішні помешкання та інші споруди. Справа прийнята до розгляду у Шевченківському суді. Валерій Коновалюк змінив свої вимоги щодо відшкодування морального збитку зі 100 тисяч гривень на 30 тисяч.

За словами Сергія Скоробагатька, наразі жодна з цих судових справ не завершена. Засідання постійно переносяться через неявку когось з учасників процесу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
14056
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду