Європарламент закликав почати переговори з Україною про асоційоване членство

6 Квітня 2006
2372
6 Квітня 2006
17:38

Європарламент закликав почати переговори з Україною про асоційоване членство

2372
Європарламент закликав почати переговори з Україною про асоційоване членство

Європарламент закликав Єврокомісію розпочати переговори з Україною про асоційоване членство в ЄС. Про це зазначається в ухваленій сьогодні на сесії парламенту у Страсбурзі резолюції щодо парламентських виборів в Україні, передає УНІАН.

“Європарламент зазначає, що дія чинної угоди про партнерство та співробітництво завершується у 2008 році і закликає комісію розпочати переговори щодо угоди про асоційоване членство між Європейським співтовариством та Україною", - наголошується в ухваленій сьогодні резолюції.

У документі депутати також зазначили, що парламентські вибори в Україні відбулися відповідно до міжнародних стандартів демократичних і чесних виборів.

Парламент привітав з цим український народ, якій, “інколи у важких умовах на виборчих дільницях" продемонстрував свою відданість демократії.

Резолюція закликає всіх членів новообраної Верховної Ради та майбутнього уряду зробити демократичні процеси незворотніми та посилити політичні, економічні і соціальні реформи.

Європарламент також висловив сподівання, що новий уряд України буде надійним партнером Євросоюзу, зокрема в питанні посилення стабільності в регіоні і у вирішенні проблеми Придністров’я.

Парламент закликав усі сусідні до України країни поважати вибір українського народу й уникати будь-якого економічного або іншого тиску.

Депутати підтримали укладення договору про полегшення візового режиму між ЄС та Україною, а також зазначили, що головною метою переговорного процесу має стати запровадження безвізового режиму. В резолюції також наголошується на необхідності здійснити нові зусилля на шляху підтримки вступу України до Світової організації торгівлі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2372
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду