Вологодскую журналистку судят за перепечатку карикатур на Мухаммеда

4 Квітня 2006
8235
4 Квітня 2006
15:56

Вологодскую журналистку судят за перепечатку карикатур на Мухаммеда

8235
Вологодскую журналистку судят за перепечатку карикатур на Мухаммеда

В Вологде начался суд над главным редактором газеты "Hаш регион" Анной Смирновой, перепечатавшей 12 датских карикатур.

Как сообщает "Интерфакс", процесс проходит в Вологодском городском суде по уголовным делам. Обвинение журналистке предъявлено по пункту "б" части 2 статьи 282 УК (возбуждение национальной, расовой или религиозной вражды, с использованием служебного положения).

Издание перепечатало датские карикатуры, вызвавшие массовые акции протеста мусульман по всему миру, в номере от 15 февраля. Кроме рисунков, в статье "Карикатурная война: мнения" приводились высказывания различных экспертов: политологов, служителей церкви и независимых журналистов.

Издания, в котором были опубликованы карикатуры, уже нет: оно закрыто решением учредителя - информационного холдинга "Северинформ". Ожидается, что свое решение суд вынесет в среду.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
ru
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8235
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду