Афганець, якому загрожувала смертна кара за зміну віри, емігрував до Італії

30 Березня 2006
7105
30 Березня 2006
16:59

Афганець, якому загрожувала смертна кара за зміну віри, емігрував до Італії

7105
Афганець, якому загрожувала смертна кара за зміну віри, емігрував до Італії

Уникнути смерті за перехід з ісламу у християнство афганцю вдалося після розголосу його справи та втручання ООН. 

Абдулі Рахману загрожувала смертна кара за зречення мусульманства та навернення у християнську віру. Його заарештували місяць тому. Сорока однорічний афганець став християнином ще шістнадцять років тому, коли працював у німецькій місії з допомоги біженцям. Після повернення на батьківщину про віровідступника розповіли його ж родичі. Рахмана вирішили стратити - відповідно до законів шаріату. За життя Абдули Рахмана боролись ООН, Державний департамент США та Ватикан. Тепер у Святому престолі всі сходяться на тому, що афганець віднині перебуватиме у безпеці.

Влада Афганістану тривалий час не дозволяла Абдулі Рахману залишати  країну - і наголошувала на необхідності виконати вирок. Лише сьогодні вранці після тривалих дипломатичних переговорів афганський суд дозволив йому залишити країну.

Напередодні скандалу довкола віровідсупництва Рахмана  Кабул відвідав президент США Джордж Буш. Він відзнавчив демократизацію суспільства та велику роль президента Хаміда Карзаї. Після таких слів Карзаї не міг дозволити собі осоромитися - і саме це, на думку провідних європейських та американських оглядачів, зіграло вирішальну роль у долі Абдули Рахмана.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7105
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду