Олександр Мороз підтримує "помаранчеву" коаліцію

28 Березня 2006
10020
28 Березня 2006
16:10

Олександр Мороз підтримує "помаранчеву" коаліцію

10020
Олександр Мороз підтримує "помаранчеву" коаліцію

Лідер Соцпартії Олександр Мороз виступає за створення коаліції у форматі Блок Тимошенко, "Наша Україна" і СПУ.

Про це він сказав після зустрічі з президентом Віктором Ющенком журналістам біля секретаріату президента.

"Ми готові підтриматимеморандум про принципи формування коаліції  у форматі трьох - Блоку Тимошенко, Нашої України та СПУ", - сказав Мороз.

"Повинна бути коаліція з тих людей, за яких проголосувала більшість. Бо виборча кампанія була побудована на альтернативі – або люди від Майдану, або Партія регіонів", - пояснив Мороз. У підсумку, за його словами, приблизно 70% виборців орієнтуються не на Партію регіонів.

За його словами, підписання меморандуму має відбутися "найближчими днями". При цьому Мороз сказав, що він згодний з думкою Ющенка, що "не треба поглиблювати розкол по лінії Схід-Захід".

"Треба шукати порозуміння. Я би це вирішував так, щоб у владних структурах була представлена Партія регіонів. У чотирьох-п'яти областях вони мають перевагу у обласних радах. Тому було б природно, щоб вони керували областю", - додав Мороз.

За його словами, можливість реалізації такого варіанту залежатиме від Віктора Януковича.

Мороз сказав, що при формуванні уряду буде застосовано принцип, коли кожна сила по черзі братиме собі посаду, а решта залишиться тим, хто матиме найбільше голосів у парламенті.

Мороз також сказав, що інші сили-учасники коаліції не матимуть права вето на кандидатури міністрів. На питання, чи матиме право внести прем’єра Блок Тимошенко, який набрав найбільше голосів у коаліції, Мороз сказав: "Очевидно, так".

При цьому, додав лідер СПУ, розробляється також варіант, що кандидатура прем’єра та спікера має знайти згоду у всіх трьох політичних силах.

На питання щодо Тимошенко Мороз сказав, що зустрічався з нею і "вона не говорила мовою ультиматумів".

Щодо зустрічі з Ющенком, Мороз пояснив: "Ми ні до чого не домовилися, бо ідуть попередні переговори".

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10020
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду