Тарасюк звинуватив Росію у спробі вплинути на вибори в Україні

24 Березня 2006
19070
24 Березня 2006
18:59

Тарасюк звинуватив Росію у спробі вплинути на вибори в Україні

19070
Тарасюк звинуватив Росію у спробі вплинути на вибори в Україні

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк вважає надання Росією гуманітарної допомоги Придністров’ю спробою вплинути на парламентські вибори в Україні, пише "Кореспондент".

Про це він заявив сьогодні на брифінгу у прес-центрі блоку "Наша Україна".

Тарасюк додав, що у цьому беруть участь як Росія, так і Придністров’я. Міністр нагадав висловлену раніше думку про те, що у цій гуманітарній допомозі не було жодної потреби.

Як пояснив Тарасюк, такі дії є спробою вплинути на виборчий процес в Україні, оскільки рішення про надання гуманітарної допомоги і перевезення її автотранспортом через територію України було прийняте "не значно раніше до виборів, не після виборів, а саме в останні дні перед днем голосування".

Ще одним аргументом на користь цієї думки міністр назвав те, що допомога перевозиться не залізницею, не літаками, а саме автоколоною через всю територію України. За словами міністра, МЗС має інформацію, що з 24 автомобілей, які перевозять гуманітарну допомогу, два абсолютно порожні. "Везуть повітря як продовольство", - сказав Тарасюк.

Таким чином, він вважає, що подібні дії Росії і Придністров’я є провокацією щодо України. "Ми маємо справу з провокацією", - сказав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19070
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду