Гриценко: телеканал "Россия" знову надав недостовірну інформацію

21 Березня 2006
2261
21 Березня 2006
12:56

Гриценко: телеканал "Россия" знову надав недостовірну інформацію

2261
Гриценко: телеканал "Россия" знову надав недостовірну інформацію

Міністерство оборони України заявляє, що телеканал "Россия" надав недостовірну інформацію про відвідання журналістами гарнізону "Макарів-1" у Київській області, передає УНІАН.

Як повідомили в Управлінні прес-служби Міністерства оборони України, 19 березня телеканал "Россия" у програмі "Специальный корреспондент" знову повернувся до теми про наявність на території українського військового гарнізону "Макарів-1" в’язниці ЦРУ для міжнародних терористів.

Замість того, щоб вибачитися за недостовірні факти, наведені в попередній програмі, і спростувати їх, один з авторів передачі знову ввів в оману глядачів, поширивши нову недостовірну інформацію.

Зокрема, у програмі було зазначено, що під час недавнього візиту журналістів разом з міністром оборони України Анатолієм Гриценком до гарнізону "Макарів-1", представникам телеканалу "Россия" не була показана значна частина будинків і приміщень, розташованих на території бази, не надана можливість поспілкуватися з начальником гарнізону "Макарів-1" підполковником Юрієм Синилом.

У дійсності міністр оборони України дозволив усім журналістам без винятку оглянути будь-які приміщення на території військового містечка "Макарів-1", а начальник гарнізону підполковник Синило постійно перебував поруч з журналістами і на їхнє прохання давав коментарі. Ексклюзивне інтерв’ю для телеканалу "Россия" дав і міністр оборони України Гриценко.

Крім того, у програмі "Специальный корреспондент" замість даних, що оприлюднив командир авіаційної винищувальної бригади полковник Валерій Лозицький про те, що протягом 2005 року на аеродром "Озерне" взагалі не здійснювалися посадки іноземних літаків, з незрозумілих причин російським телеканалом чомусь була подана інформація про кількість літаків антитерористичної коаліції, що скористалися повітряним простором України на шляху до Афганістану.

У програмі жодного слова не було сказано про те, що відвідати "Макарів-1" двічі запрошувався й аташе з питань оборони при посольстві РФ в Україні генерал-лейтенант Володимир Кузьмічов, який має право на відвідання таємних об’єктів і мав можливість побувати там, але проігнорував це запрошення.

Як уже повідомляв Гриценко, на телеканал "Россия" за поширення помилкової інформації, що нашкодила іміджу як Збройних сил, так і України, буде подана позовна заява до суду.

У неділю, 12 березня, на телеканалі "Россия" вийшла телепередача, у якій ішлося про таємну в’язницю ЦРУ для в’язнів із Афганістану й Іраку, нібито розташовану на території гарнізону "Макарів" у Київській області. В Україні спростували цю інформацію й оголосили у військовій частині день відкритих дверей.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2261
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду