Кандидатів на посаду Київського мера не пускають в ефір ТРК "Київ"

20 Березня 2006
4995
20 Березня 2006
17:42

Кандидатів на посаду Київського мера не пускають в ефір ТРК "Київ"

4995
Кандидатів на посаду Київського мера не пускають в ефір ТРК "Київ"

Кандидати на посаду київського міського голови заявляють, що їм не надають ефірного часу на київському телебаченні. Свої претензії вони висувають керівництву теле-радіокомпанії "Київ" та чинному меру Омельченку, овідомляє 5 канал.

Уже третій день кандидати на посаду столичного мера пікетують Київську міську адміністрацію. У понеділок спливає термін коли претенденти на посаду міського голови можуть  зняти свою кандидатуру з участі у виборах. Саме зняття кандидатури Олександра Омельченка  домагаються пікетувальники. За їхніми словами, столичний голова, перебуваючи у відпустці, не сходить з телеекранів. Натомість решта учасників виборчого процесу не мають змоги пробитися на місцеве телебачення, стверджують ображені конкуренти чинного мера.

Юрій Ніколаєв, кандидат на посаду київського міського голови:
- Невже хтось нас вважає серйозними конкурентами для Олександра Олександровича? Мабуть. що ні. Але чомусь телеефіру нам не дають, тому що бояться, тому що ми щось скажемо, тому що ми щось знаємо.

Перерахувати кошти місцевому телебаченню для надання ефірного часу кандидатам у мери, за законом, мала Київська територіальна виборча комісія. Однак не зробила цього.  Голова комісії Галина Білик каже, що  діяла в межах закону, оскільки з бюджету на безплатну для кандидатів агітацію у медіа виділено всього сорок чотири тисячі гривень. Для надання ефірного часу в межах трьох хвилин для кожного кандидата потрібно щонайменше п'ятсот тисяч гривень, каже Галина Білик.

Галина Білик, голова київської територіальної виборчої комісії:
- Ця сума, яка згідно закону нам виділена, ми повинні провести оплату таких заходів. Нам достатньо цієї суми тільки на проведення радіоефіру по п'ять хвилин.

Та попри пояснення голови Київської територіальної виборчої комісії, пікетувальники вирцшили до  телерадіокомпанії "Київ". Але пікету завадили охоронці телекомпанії.

Микита Бєльський, заступник директора ТРК "Київ":
- Ніде не записано, що телекомпанії зобов'язані надати ефір. Ніде такого не записано. В принципі, якщо були б виділені кошти відповідні знову ж таки до закону, були б укладені угоди. ми б вже якимось чином знаходили цю можливість.

Противники Омельченка вже заявляють, що  оскаржуватимуть результати виборів у суді. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4995
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду