Брехливий «Лист Пукача» може значно зашкодити справі Гонгадзе – В.Теличенко

17 Березня 2006
12369
17 Березня 2006
11:10

Брехливий «Лист Пукача» може значно зашкодити справі Гонгадзе – В.Теличенко

12369
Брехливий «Лист Пукача» може значно зашкодити справі Гонгадзе – В.Теличенко

Представниця інтересів Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко вважає так званий «лист Пукача» суцільною фальшивкою і не вартим уваги.

Про це вона повідомила в коментарі ІМІ.

Пані Теличенко заявляє, що немає жодної можливості довести достовірність цього «листа» та інформації, що в ній розміщена. Також вона не вірить в аргументи латвійських журналістів російськомовного видання "Вести сегодня", які перші надрукували цього «листа» і тепер наполягають на його достовірності.

Появу такого «листа Пукача» Валентина Теличенко пов»язує з наближення дня голосування на виборах до Верховної Ради України.

При чому, за її словами, зараз важко визначити, кому більш вигідне було свторення «листа Пукача» і хто його замовив.

«З одного боку, це діє проти Порошенка та Тимошенко, обвинувачених у «листі». З іншого боку, це може бути їм навіть вигідно, якщо немає можливості довести справжність цього «листа» і він є лише чорним піаром», - зазначила Валентина Теличенко.

Однак, на її думку, набагато небезпечнішим є той момент, що поява «листа Пукача» і його розкручування в українському інформпросторі можуть значною мірою зашкодити ходу судового слідства у справі Георгія Гонгадзе.

«Окрім того, що цей лист є суцільною брехнею, там є небезпечний момент – озвучені прізвища обвинувачених по справі Гонгадзе, і не лише їх – але це може дати законні підстави певним особам, що проходять по справі (я не хочу конкретизувати, щоб самій не зашкодити справі) відмовитися давати свідчення. Це буде дуже погано для судового розгляду справи», - зауважила представниця Мирослави Гонгадзе.

Також Валентина Теличенко наголосила на тому, що «лист Пукача» не має жодної ваги для суду і розгляду справи по суті.

«Цей «лист» може чинити лише психологічний тиск на суддів, на обвинувачених, на свідків, але справі він нічого не додасть», - підкреслила вона.

У той же час, пані Теличенко підтвердила справжність оприлюднених «Українською правдою» уривків розмов Миколи Мельниченка, в яких він розповідав про причетність Олександра Мороза і Євгена Марчука до організації прослуховування кабінета Леоніда Кучми і про те, що мав зустрічі з ними ще до зникнення Георгія Гонгадзе.

На думку Валентини Теличенко, оприлюдення цих фактів навпаки може активізувати судовий розгляд справи Гонгадзе і пришвидшити появу цих відомих політиків – Мороза і Марчука – в якості свідків у суді.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду