Тепер воювати з журналістами взялася лідер "Віче" Інна Богословська

16 Березня 2006
22529
16 Березня 2006
20:18

Тепер воювати з журналістами взялася лідер "Віче" Інна Богословська

22529
Тепер воювати з журналістами взялася лідер "Віче" Інна Богословська

Сьогодні, 16 березня, Бабушкінський районний суд міста Дніпропетровська своїм рішенням призупинив до кінця виборчої кампанії дію ліцензію місцевого «9 каналу». Таким чином суд частково задовольнив позов глави партії «Віче» Інни Богословської проти дніпропетровської телекомпанії.

Про це ІМІ повідомила головний редактор «9 каналу» Ольга Владімірова.

Предмет позовної заяви - поширення в рамках телевізійного проекту «Нові Губернські хроніки» нібито антиреклами, що, на думку І.Богословської, спрямована проти партії «Віче».

За словами Ольги Вдадімірової, суд визнав сюжет про партію «Віче», який з’явився у цій програмі 26 лютого, є неправомірним і таким, що грубо порушує виборче законодавство.

Зокрема, суддя вирішив, що слова автора сюжету «Не стоит покупать этот сюртук» прямо закликають не голосувати за партію «Віче»

У той же час, на думку головного редактора «9 каналу» пані Владімірової, це висловлювання «є алегоричним і його можна трактувати як завгодно».

«Це програма авторська і судження в ній суб’єктивні. Ми вважаємо, що автор не закликав прямо не голосувати за «Віче». Це можна оскаржувати скільки завгодно», - зазначила вона.

Раніше, у телекомпанії відзначали, що в результаті журналістського розслідування було виявлено, що деякі члени партійного списку «Віче» часто виявляли некомпетентність, обговорюючи актуальні суспільно-політичні питання.

Крім цього, «бурхливу реакцію І.Богословської викликало те, що дніпропетровські журналісти, проаналізувавши її попередню політичну діяльність, прийшли до висновку про недовговічність її суспільно-політичних ініціатив і починань».

Протягом двох днів «9 канал» має намір подати апеляцію на рішення Бабушкінського районного суду і цей час буде мовити.

Нагадаємо, що раніше за позовом Партії Регіонів було припинено мовлення "Чорноморської" ТРК у Криму.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
22529
Теги:
Читайте також
13.07.2008 12:17
Костя Гнатенко
для «Детектор медіа»
4 691
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду