МЗС вважає що конфлікт України та Придністров'я існує тільки в уяві російських журналістів

16 Березня 2006
17520
16 Березня 2006
12:31

МЗС вважає що конфлікт України та Придністров'я існує тільки в уяві російських журналістів

17520
МЗС вважає що конфлікт України та Придністров'я існує тільки в уяві російських журналістів

Придністровська влада та російські ЗМІ самі інсценують конфлікт у регіоні.

Таку думку висловив заступник міністра закордонних справ Андрій Веселовський.

"Мені здається, що це абсолютно піар-проект, який підтримується російськими ЗМІ, і, на жаль, інсценується з Придністров’я тамтешньою владою", - сказав Веселовський.

На його думку, російські ЗМІ висвітлюють ситуацію у Придністров’ї занадто негативно, передає УНІАН.

"Якщо ми будемо читати тільки московські газети, складеться враження, що у нас тут Армагеддон і ось-ось усе вибухне і спалахне", - сказав він.

За словами Веселовського, на кордоні з Придністров’ям на території України стоїть 50-70 автомобілів, які не можуть провезти товари для жителів Придністров’я.

Крім того, сказав він, десяток автомобілів за вказівкою офіційного Тирасполя перегородив прикордонні переїзди, щоб ніхто не міг в’їхати.

Раніше, 3 березня Україна ввела в дію положення спільної заяви прем’єрів України та Молдови від 30 грудня 2005 року, згідно з якими, на територію Україну можуть ввозитися вантажі лише за документами, оформленими молдовською митницею.

Влада Придністров’я обвинуватила Україну в спробі економічної блокади республіки, водночас українська влада заявляє, що блокаду створює штучно влада Придністров’я.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17520
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду