Сьогодні ЦВК розгляне скаргу на "5 канал"

16 Березня 2006
3210
16 Березня 2006
10:42

Сьогодні ЦВК розгляне скаргу на "5 канал"

3210
Сьогодні ЦВК розгляне скаргу на "5 канал"

Центральна виборча комісія повідомила про отримання скарги щодо недопущення одного з політичних блоків до ефіру на «5 каналі» у проекті «Теледебати. Парламентські вибори-2006». «5 канал» уже надав Центрвиборчкому відповідні пояснення та обґрунтування. ЦВК планує розглянути скаргу на засіданні у четвер, 16 березня 2006 року.

«5 канал» опублікував з цього приводу прес-реліз, у якому, зокрема, говориться: "«5 канал» вважає скаргу безпідставною, оскільки положення чинного законодавства України дають каналу право створювати відповідні програми за участю провідних політичних сил, які не передбачають надання ефірного часу для ведення передвиборної агітації, за яку політичні сили повинні сплачувати гроші. Проект створено як власну телепрограму, що ґрунтується на принципах об’єктивності, неупередженості та збалансованості. Це надає «5 каналу» право самостійно визначати склад учасників, які беруть участь у проекті «Теледебати. Парламентські вибори-2006» без оплати."

«Ми запросили до участі в нашому проекті провідні сили, які найбільш цікаві глядачам. Це підтверджують високі рейтинги програми. Ми не рекламуємо в ній політичні сили, а ставимо чіткі запитання, на які політики досить часто не знаходять відповіді», — говорить генеральний продюсер «5 каналу» Юрій Стець. - Якщо це буде вважатися передвиборною агітацією, тоді телеканали не зможуть взагалі робити політичні шоу. Тоді ми перестанемо визначати, кого на них запрошувати, які запитання ставити, і будемо змушені за кожен прихід брати гроші», — зазначає генеральний продюсер «5 каналу».

«5 канал» є єдиним каналом в Україні, якій проводить теледебати у прямому ефірі без отримання платні за участь у них політичних сил. До участі у програмах проекту «5 канал» запросив 10 політичних сил з найбільшим рейтингом підтримки населення. На сьогодні участь уже взяли блок Наталії Вітренко «Народна опозиція», політична партія «Віче», «Громадянський блок ПОРА-ПРП», Соціалістична партія України та «Народний блок Литвина». Блок «Не так!» відмовився дебатувати з «Громадянським блоком ПОРА-ПРП».

18 березня глядачів «5 каналу» чекають теледебати між Комуністичною партією України  та виборчим «Блоком Юлії Тимошенко», 19 березня – за участі виборчого блоку «Наша Україна» та політичної партії «Партія регіонів».



"Детектор медіа" за прес-релізом «5 каналу».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3210
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду