Міноборони спростовує існування таємної в’язниці ЦРУ під Києвом

13 Березня 2006
2384
13 Березня 2006
15:29

Міноборони спростовує існування таємної в’язниці ЦРУ під Києвом

2384
Міноборони спростовує існування таємної в’язниці ЦРУ під Києвом

У Міноборони категорично спростовують повідомлення, що в Україні на території гарнізону "Макаров-1" у Київській області, можливо, була розташована таємна в’язниця Центрального розвідувального управління, передає Інтерфакс-Україна.

"На території українського гарнізону ніколи не було і немає в’язниць, особливо для ув’язнених з Афганістану й Іраку", - заявив керівник прес-служби Міністерства оборони Андрій Лисенко в понеділок, 13 березня. "Я розцінюю це повідомлення як дешевий і популістський трюк і спробу російського журналіста заробити дешевий авторитет", - сказав він.

Той факт, що російський телеканал послався на інформацію голови комітету з оборони і безпеки Верховної ради України з фракції Комуністичної партії Георгія Крючкова, керівник прес-служби Міноборони ніяк не прокоментував і порадив звернутися з коментарями до самого Крючкова.

В інтерв’ю журналістам у понеділок, 13 березня, у Києві керівник парламентського комітету з питань національної безпеки й оборони Георгій Крючков повідомив, що до комітету надійшов анонімний лист. У ньому повідомлялося, що на території України було створено спеціальне приміщення, куди з Вінниці привозили людей, які його будували.

У цьому документі, за словами Крючкова, також ішлося, що на території України приземлялися літаки, які доставляли людей, котрі утримувалися в цьому приміщенні. "На моє звернення міністр оборони відповів, що це нісенітниця", - сказав народний депутат.

За його словами, керівники Служби безпеки України повідомили йому також, що за певний період над Україною пролітали літаки загалом шість тисяч, однак посадок в Україні вони не здійснювали. "Більше я жодних заяв не робив, і не приписуйте мені те, чого я не казав", - сказав Крючков, коментуючи інформацію про те, що він особисто заявив про існування на території України таких в’язниць.

Відповідаючи на запитання про те, чи можна гіпотетично припустити, що на території України все-таки існують такі в’язниці, депутат сказав: "У світі все може бути, але мені не хотілося б у це вірити". Георгій Крючков наголосив, що необхідно детально розібратися з цією ситуацією.

Учора телеканал "Россия" у програмі "Специальный корреспондент" повідомив, що таємна в’язниця ЦРУ для ув’язнених з Афганістану й Іраку, можливо, розташовувалася на території українського гарнізону "Макаров-1" Київської області (військова частина 1247). При цьому телеканал послався на голову комітету з оборони і безпеки Верховної ради України з фракції Комуністичної партії Георгія Крючкова. Український депутат, зокрема, стверджував, що йому надійшов анонімний лист, у якому зазначалося, що в Україні діють таємні в’язниці ЦРУ.

Раніше швейцарська газета "SonntagsBlіck" назвала Україну серед країн, де можуть бути таємні в’язниці ЦРУ. У Міністерстві закордонних справ України назвали абсурдною цю інформацію. Служба безпеки України також спростувала інформацію про існування на території України таємних в’язниць ЦРУ.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2384
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду