Нацрада сьогодні проведе засідання, однак її робота частково паралізована через ртуть

9 Березня 2006
12402
9 Березня 2006
14:14

Нацрада сьогодні проведе засідання, однак її робота частково паралізована через ртуть

12402
Нацрада сьогодні проведе засідання, однак її робота частково паралізована через ртуть

Сьогодні Національна рада з питань телебачення та радіомовлення планує провести засідання в парламентському Комітеті з питань свободи слова та інформації, на якому мають розглядатися питання щодо введення в дію нової редакції закону «Про телебачення та радіомовлення». А саме, розглядатиметься проект про затвердження універальної програмної послуги операторів кабельного звязку для міста Києва. Відповідно до статті 39 нового закону, за словами заступника голови Ігоря Куруса, Нацрада  має затверджувати цю послугу:

«Провайдер програмної послуги може розпочинати свою діяльність з моменту отримання ліцензії, та  затвердженого Нацрадою складу пакету універсальної програмної послуги», - зазначає Ігор Курус, - «Ми будемо проводити таке затвердження по всіх містах, де є багатоканальні компанії, щоб кабельщики, які захочуть легалізуватися чи перееструватися, знали, який пакет пслуг вони мають транслювати в обовязковому порядку. Універсальна послуга – це пакет програм, які мають бути загальнодоступні до всіх категорій споживачів, обовязковий перегляд програм, які здійснюють наземне ефірне мовлення на території розташування багатоканальної мережі».

 

Це вже друге засідання Нацради, після того, як 15 лютого в приміщенні на Прорізній була розлита ртуть. Останнє засідання відбулося 3 березня, де Нацрада розпочала роботу над планом розвитку національного інформаційного простору, що передбачений 21 статтею закону «Про телебачення та радіомовлення». Для цього, за словами Куруса, підрозділи Нацради мають розробити проект плану використання радіочастотного ресурсу, а також проаналізувати і надати співвідношення форматів мовлення у кожному з територіальних сегментів: «Є три територіальні серменти: загальнонаціональний, регіональний, місцевий. Наші служби мають проаналізувати, які ми маємо формати мовлення на загальнонаціональному рівні,регіональному та місцево-локальному».

 

Для розробки плану розвитку інформаційного телерадіопростору Нацрада користуватиметься паспортами регіонів, які почали складатися з вересня. Однак,зараз з цим виникають певні складнощі, оскільки співробітники установи не мають зараз доступу до цих матеріалів через демаркуризацію приміщення на Прорізній 2, де знаходяться всі документи та ліцензійні справи Нацради.

«Що з ними робити стане відомо після того, як будуть зроблені заміри щодо того наскільки шкідливими є ці матеріали», - зазначив Ігор Курус.

 

Коли Нацрада зможе взяти ці матеріали, так само як і переїхати на Прорізну 2 невідомо. Так само невідолмо в якому стані зараз знаходиться цей будинок.

Головний спеціаліст щодо надзвичайних ситуацій Шевченківської райадміністрації Анатолій Збровський в коментарях «ТК» повідомив, що вся ртуть була прибрана ще 15 лютого. За його словами, зараз будинок знаходиться в «нормальному стані».

Водночас Ігор Курус розповів «ТК» про заключення  головного санітарного лікаря Шевченківського району, в якому забороняється використовувати приміщення, оскільки є великі перевищення норм випарів ртуті, які є доволі небезпечними.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12402
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду