Лілія Буджурова відкидає версію випадкового підпалу її будинку

2 Березня 2006
11916
2 Березня 2006
17:51

Лілія Буджурова відкидає версію випадкового підпалу її будинку

11916
Лілія Буджурова відкидає версію випадкового підпалу її будинку

Кримська журналістка Лілія Буджурова, будинок якої намагалися підпалити невідомі в ніч на 1 березня, вважає версію правоохоронців, про те, що її гараж могли випадково переплутати з сусідським, «абсурдною і смішною».

Про це сама журналістка повідомила в коментарі ІМІ.

«Я знала, що вони (правоохоронці – ред.) будуть з цього робити «битовуху». Це для них природньо абсолютно… Це не тому, що у нас кримська міліція погана, а тому, що для правоохоронців взагалі притаманне небажання займатися політичним питанням, а переводити це все на побутову колію. Але я вважаю, що цю версію абсолютно смішною», - зазначила Лілія Буджурова.

Як повідомлялось сьогодні, начальник Центру громадських зв'язків ГУ МВС України в Криму Олександр Домбровський озвучив версію, згідно з якою зловмисники, що підпалили гараж Лілії Буджурової, могли його переплутати з гаражем її сусіда, який мав конфлікти з законом і недавно повернувся з місць позбавлення волі.

За його словами, поруч з гаражем Буджурової знаходяться «точно такі ж ворота сусідського гаража, причому такого ж кольору, і не виключено, що зловмисники їх переплутали».

Однак пані Буджурова повідомила, що для неї «взагалі новина, що її сусід має якісь проблеми із законом».

Більше того, вона наголосила на тому, що її будинок дуже важко переплутати з якимось іншим.

«Є дуже суттєва відміність між моїм будинком і сусідським: у сусіда йдуть ворота, а за ними відразу двір, а у мене ворота, за ними гараж, а гараж йде під будинок. До того ж ворота у мене теракотового кольору, а у сусіда - зеленого», - розповіла пані Буджурова.

Таким чином, відома кримська журналістка пов’язує спробу підпалити її будинок саме з її професійною діяльністю.

У той же час вона відмовилася назвати якісь політичні сили чи прізвища, яким це може бути вигідно.

«Я б не хотіла цього робити, бо тоді щодо них можуть виникнути підозри. А я не хочу у цьому брати участь», - зауважила Лілія Буджурова.

Крім того, журналістка повідомила, що вчора пізно ввечері їй зателефонував Президент України Віктор Ющенко. Голова держави цікавився деталями інциденту, який стався біля її будинку, і цікавився, чим він особисто може їй допомогти.

«Я, чесно кажучи, була зворушена розмовою з Президентом. Після неї у мене знизився, так би мовити, емоційний заряд тривоги. Бо я дві ночі не спала. Мені по-людськи стало трохи легше. Президент побажав мені триматися і сказав, що розуміє мене, бо колись так само боявся за свою родину. Мені було приємно, що Президент знайшов час, щоб сказати регіональному журналісту кілька гарних слів підтримки», - зазначила Лілія Буджурова.

Також журналістка повідомила, що зараз територію навколо її будинку патрулюють міліцейські машини, а у її будинку встановлено кнопку тривоги.

У той же час Лілія Буджурова відмовилася від особистої охорони, запропонованої Міністерством внутрішніх справ.

«Це буде несправедливо, бо правоохоронці просто помруть від мого графіку роботи», - додала журналістка.


Будинок Буджурової могли переплутати з сусіднім  

Будинок журналістки "Першої Кримської" підпалили через її професійну діяльність 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11916
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду