"Київські", "донецькі" та "дніпропетровські" разом "заробили" на Україні 22 млрд. грн. - Луценко

1 Березня 2006
1309
1 Березня 2006
16:15

"Київські", "донецькі" та "дніпропетровські" разом "заробили" на Україні 22 млрд. грн. - Луценко

1309
"Київські", "донецькі" та "дніпропетровські" разом "заробили" на Україні 22 млрд. грн. - Луценко

Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко оцінює збитки, завдані державі кланами попередньої влади в 22 мільярдів гривень.

"Загальний збиток країні, нанесений київським, донецьким, дніпропетровським і сімейним кланами сягнув понад 22 млрд. грн.", - сказав Луценко під час засідання уряду за підсумками 2005 року.

За словами Луценка "всі ті клани мали на обслуговуванні групи боєвиків і кілерів, що були недоторкані для правоохоронців".

Крім того, зазначив Луценко, ці клани "часто задіювали ОЗП в погонах для вирішення своїх завдань".

"У мене відбулася зустріч з керівниками усіх вищезазначених кланів - Ахметовим, Суркісом, Пінчуком і представником Коломойського. Дехто іронічно ставиться до чаєпитть. Я вважаю, що чаї, а, якщо потрібно і БТР – це гарний захід для зняття манії величі, яка була наявна у цих представників", - зазначив міністр.

Міністр сказав, що поставив цим людям умови. "Це – відмова від використання криміналу, припинення махінацій з бюджетом і відсторонення від політики, особливо зовнішньої".

Луценко повідомив, що "завдання відсторонення кланів від влади не виконано". При цьому він звинуватив екс-генпрокурора Святослава Піскуна в тому, що той гальмував розслідування кримінальних справ щодо колишніх високопосадовців.

Водночас міністр додав, що "завдяки рішучим діям генерала Москаля і його наступників були заарештовані десятки кілерів, і в Україні більше не існує недоторканих ОЗГ" .

Луценко також розкритикував рішення про надання недоторканості депутатам місцевих рад. "У нас є ноги, але тепер зв'язані руки", сказав міністр.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1309
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду