Александр Сокуров отказался от номинаций на "Нику"

28 Лютого 2006
11817
28 Лютого 2006
12:45

Александр Сокуров отказался от номинаций на "Нику"

11817
Александр Сокуров отказался от номинаций на "Нику"

Режиссер Александр Сокуров обратился в оргкомитет премии "Ника" с просьбой убрать его картину "Солнце" из списка претендентов на награду. Однако запрос поступил слишком поздно, и фильм по-прежнему претендует на премии в четырех номинациях, одна из которых - "Лучший фильм", отмечает "Независимая газета".

Юлий Гусман, поясняя решение Академии премии "Ника" не вычеркивать картину из списков, сказал, что Александр Сокуров - "великий режиссер, но он должен уважать 600 своих коллег". Эту реплику приводит Агентство Национальных новостей.

"Солнце" преследуют фестивальные неудачи: фильм не получил премий, ни в Каннах, ни в Берлине. Картина номинировалась также на российскую премию "Золотой орел", но накануне ее вручения Сокуров обратился к оргкомитету, и его просьба о снятии "Солнца" из списка претендентов на премию была удовлетворена.

Победители премии "Ника" станут известны 17 марта 2006 года на церемонии награждения лауреатов, которая пройдет в Театре Российской армии.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
11817
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду