Французька актриса судиться з режисером через те, що він використав її життя для сюжету фільма

28 Лютого 2006
15978
28 Лютого 2006
11:45

Французька актриса судиться з режисером через те, що він використав її життя для сюжету фільма

15978
Французька актриса судиться з режисером через те, що він використав її життя для сюжету фільма

Актриса Марьян Денікур подала вчора позов у суд Великої інстанції у Парижі на режисера та свого колишнього чоловіка Арно Деплешена через те, що він використував елементи з її приватного життя для свого останнього фільму „Королі та королева”. Про це повідомляє AFP.

За її словами, режисер, він же сценаріст ("Часовий", "Світ без жалощів", "Як я сперечався (за своє сексуальне життя)"), відтворив найболісні моменти її особистого життя, але деформувавши їх та перетворивши її на гідного ненависті персонажа, Нору. Актриса, яку відомо по фільмам "Американець", "Як я сперечався (за своє сексуальне життя)", "День та ніч", "Невинна брехня", обурюється тим, що такий її образ може негативно вразити її сина.

Інший актор та також колишній чоловік Денікур, Даньєль Отей("Французька жінка"), дав свідчення у письмовій формі, на її користь. Адвокат зачитав у суді його заяву, де поміж іншим сказано, що свобода автора зупиняється там, де твір має одну мету, „мету зруйнувати життя людських істот”. Отей навіть заявив, що Деплешен хотів помстися за розрив відносин з актрисою. „Маріян Денікур захворіла, упродовж півтора років вона не працювала”, вточнив адвокат актриси, метр Бітун. Тепер актриса вимагає 200 тисяч євро компенсації моральної та матеріальної шкоди. „Звичайно йдеться про дуже доброго режисера, я не заперечую цьому, проте мав місце проступок, який є дуже важким, адже я подумала, що варто такого роду людей ставити перед законом, це дуже важливо”, каже Марьян Денікур. Проте можна вважати, що вона вже помстилася режисерові, видавши у січні 2005 року книгу „Злий геній”, де у формі вимислу вона подає свого „екс-„ у негативному світлі.

Вирок має бути винесений 3 квітня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
15978
Теги:
Читайте також
02.05.2008 10:53
Сергій Грабовський
для «Детектор медіа»
30 850
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду