Піскун уже не в Карпатах

24 Лютого 2006
1181
24 Лютого 2006
12:57

Піскун уже не в Карпатах

1181
Піскун уже не в Карпатах

Колишній генпрокурор Святослав Піскун заявляє, що зараз він перебуває за кордоном і що йому радили "поберегтися", передає УНІАН.

Про це Святослав Піскун заявив в інтерв’ю газеті "Коммерсантъ-Украина" (№ 30 від 24.02.2006).

"Я за кордоном, проходжу обстеження в клініці", - зокрема він, додавши, що не хоче називати країну перебування.

Щодо інформації про те, що він перебуває у Карпатах, опублікованої у газеті "Сегодня", Піскун заявив: "Так, розмова була. Я кореспонденту сказав "вважай, що я в Карпатах" - він, мабуть, не дочув по телефону.

На запитання, чи правда, що на його адресу надходили погрози, Піскун відповів: "Так. З’явилася інформація, що окремі сили хочуть влаштувати мені чи то дорожньо-транспортну пригоду, чи щось станеться з моєю сім’єю. Мета цього подвійна. По-перше, мене нейтралізувати перед судом, це начебто зрозуміло: немає людини - немає проблеми. По-друге, "підвісити" Ющенка, тобто показати, що Ющенко організував замах на Піскуна, тому що боявся, що Піскун виграє суд і тоді Президенту треба як би звалювати. Мені сказали, що буде краще, якщо я побережуся. Тому я організував через друзів виїзд у клініку, забрав сім’ю і проходжу зараз лікування".

Піскун також заявив, що за кордоном він планує перебувати "довго". "Доти, поки я не буду переконаний, що мені не загрожує небезпека в Україні, я не повернуся. Я напишу заяви в СБУ, генеральному прокурору і Президенту про те, щоб мені надали посилену охорону, і про те, що в мене є відомості, що моєму життю загрожує небезпека… Щойно СБУ підтвердить, що небезпеки для мого життя немає, я повернуся", - сказав він.

Рішення Апеляційного суду Києва, який учора за скаргою міністра юстиції Сергія Головатого відправив справу "Піскун проти Ющенка" на повторний розгляд до суду першої інстанції, Піскун назвав своєю "повною перемогою".

Він наголосив, що Головатий у своїх аргументах наполягав, що генпрокурор - це політична фігура і питання по ньому має розглядати Конституційний суд, тоді як районний суд не міг розглядати таку справу. "А тут Апеляційний суд підтвердив: може розглядати і розглядатиме втретє! Справа повернена в той суд, де я його виграв у них з тріском. Найголовніше, в чому програв Головатий, - суд не відправив цю справу до Конституційного суду, як він про це просив", - сказав Піскун, додавши, що при цьому факт його перебування за кордоном свідчить про те, що він не чинить тиску на суд.



Пискун никуда не выезжал из Украины

Пискун с семьей выехал из Украины?

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1181
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду