У Москві обвалився дах Басманного ринку, загинуло більше трьох десятків людей

23 Лютого 2006
26526
23 Лютого 2006
12:36

У Москві обвалився дах Басманного ринку, загинуло більше трьох десятків людей

26526
У Москві обвалився дах Басманного ринку, загинуло більше трьох десятків людей

Трагедія у Москві. 27 людей загинули та близько двох десятків зазнали поранень внаслідок обвалу даху Басманного ринку у російській столиці. Такі останні дані рятувальних служб. Під завалами, за інформацією телеканалу НТВ, можуть перебувати до 100 людей. На цю мить 24 людини витягли з-під завалів живими. 

Трагедія сталася близько шостої години ранку за московським часом. Попри ранню годину, на ринку було людно. Площа руйнувань сягає двох тисяч квадратних метрів.  Головний іспектор з пожежної безпеки Москви повідомив, що дах ринку не розсипався, а впав цілим. За його словами, саме це і врятувало життя багатьом людям. Генпрокуратура Москви порушила кримінальну справу.

Анатолій Зуєв, генпрокурор Москви: "Это, во-первых, нарушение правил эксплуатации рынка. Во-вторых, ненадлежащее исполнение должностных лиц обязанностей по контролю за техническим состоянием сооружения. и третья версия - неверное конструкторськое решение про проектировке здания."

Архітектором ринку є Надар Канчелі. Саме він проектував аквапарк "Трансвааль" у Москві, дах якого також обрушився два роки тому. Тоді загинули 28 людей, серед яких 8-ро дітей. На думку самого Канчелі, причиною обвалу стала велика кількість снігу та неправильне експлуатування споруди.

Надар Канчелі, архітектор: "Один вариант - это перегруз большой, снеговой. На антресоли там торговлю устроили в больших палатках. Но кроме этого, по идее, там где-то могла быть корозия какая-то, я же не знаю.Тросы имеют запас не большой - 130 килограммов, а держат - 190 килограммов с лишним."

Рятувально-пошукові роботи на місці трагедії не припиняються ні на хвилину. Досі ніхто не знає, скільки людей перебувають під завалами. Їх шукають за сигналами мобільного зв'язку.

Юрій Акімов, рятувальник: "Работы ведутся в полном обьеме. По всему куполу. Работы продолжаются. Работаем только на спасение, работаем по живым."

Споруду ринку побудували у 70-х роках минулого століття. За інформацією радіостанції "Ехо Москви", нині на Бауманській вулиці співробітники аварійних служб знімають тролейбусні дроти, щоб до місця інциденту змогла під'їхати рятувальна техніка. Рух вулицею перекрили.

Мер Москви Юрій Лужков повідомив, що серед причин обвалу даху версію "теракт" не розглядають.
 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
26526
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду