Тимошенко в односторонньому порядку підписалася під угодою "Помаранчевої коаліції"

21 Лютого 2006
6982
21 Лютого 2006
16:19

Тимошенко в односторонньому порядку підписалася під угодою "Помаранчевої коаліції"

6982
Тимошенко в односторонньому порядку підписалася під угодою "Помаранчевої коаліції"

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко підписала угоду про створення помаранчевої коаліції в односторонньому порядку. Про це повідомляє прес-служба БЮТ.

Текст угоди від БЮТ направлено президенту України Віктору Ющенку, першому номеру виборчого списку "Нашої України" Юрію Єханурову, голові Соцпартії Олександру Морозу.

"Учасники коаліції зобов’язуються не створювати коаліцій у Верховній Раді нового скликання з тими політичними партіями та блоками, які виступали і виступають проти національних інтересів України та уособлюють злиття політичної влади з великим тіньовим капіталом, зокрема – з Партією регіонів Януковича", - говориться в угоді Тимошенко.

Також учасники коаліції повинні відмовитися від використання адмінресурсу та брудних технологій в ході виборів до Верховної Ради.

Водночас учасники коаліції скасують всі зобов’язання та гарантії, надані "представникам колишньої влади щодо їх недоторканості, не зважаючи на ранг чи статус чиновників і державних діячів".

В тому числі, згідно з угодою вони мають забезпечити "у повному обсязі розслідування злочинів, скоєних колишнім президентом Кучмою та його оточенням і публічний судовий розгляд справи Георгія Гонгадзе аж до повного встановлення та покарання, відповідно до чинного законодавства, замовників злочину і вбивць журналіста".

Учасники Коаліції гарантують денонсацію угоди про нові умови постачання газу в Україну від 4 січня 2006 року та всі юридичні наслідки, які випливають з цієї угоди.

Коаліція відкрита для всіх політичних сил, що розділяють її принципи та засади діяльності, та будуть мати фракції в майбутнього парламенту.

Коаліція за проектом Тимошенко матиме свій керівний орган - політичну Раду коаліції, до якої входитимуть по 2 представники від кожного участника коаліції. Рішення ради ухвалюватимуться консенсусом, а головування в ній буде почерговим.

Політичні сили, які формують коаліцію, отримають право на формування влади тільки за результатами народного волевиявлення і лише в залежності від отриманих на виборах до Верховної Ради результатів.

"Партія чи блок політичних партій, що набере найбільше голосів виборців на виборах до Верховної Ради серед інших учасників коаліції (займе 1-е місце серед учасників коаліції) пропонує свою кандидатуру на посаду прем’єра. Інші учасники коаліції не мають права вето на цю кандидатуру", - говориться в угоді.

Гарантом виконання угоди про коаліцію має виступити Президент.


 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6982
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду