Украинский режиссер выиграл МКФ в Клермон-Феррани в номинации "Лучшая анимация"

6 Лютого 2006
19631
6 Лютого 2006
13:49

Украинский режиссер выиграл МКФ в Клермон-Феррани в номинации "Лучшая анимация"

19631
Украинский режиссер выиграл МКФ в Клермон-Феррани в номинации "Лучшая анимация"

В воскресенье, 5 февраля, закончился 28 Международный фестиваль короткометражных фильмов в Клермон-Феррани - один из самых престижных в мире фестивалей короткого метра.

Среди победителей фестиваля - и украинская лента. Короткометражная картина "Засыпет снег дороги...", классика отечественной анимации режиссера Евгения Сивоконя, получила приз за "Наилучший анимационный фильм".

Гран-при МКФ в Клермон-Феррани получил аргентинский фильм "Медианатики", Medіaneras (режиссер Густаво Таретто), Приз зрительских симпатий - "Зимняя спячка", Hіbernatіon (Большая Британия, режиссер Джон Вилльямс), а Специальный приз жюри - "Последняя фишка", The Last Chіp (Австралия, режиссер Ген Тан).

Напомним, что лента Евгения Сивоконя "Засыпет снег дороги..." была в этом году единственной картиной, которая представляла Украину в Клермон-Феррани.

В 2005 одну из главных наград фестиваля также получила украинская работа. "Специальный приз жюри" тогда получил неигровой фильм режиссера Валентина Васяновича "Против солнца".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
19631
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду