Скандал, спричинений карикатурами на Магомета, досяг Малайзії та Афганістану

6 Лютого 2006
7931
6 Лютого 2006
11:03

Скандал, спричинений карикатурами на Магомета, досяг Малайзії та Афганістану

7931
Скандал, спричинений карикатурами на Магомета, досяг Малайзії та Афганістану

Головний редактор малайзійської газети пішов у відставку через карикатури на пророка Магомета. Приводом стала публікація у суботньому номері «Sarawak Tribune» статті про ситуацію навколо карикатур пророка, яку проілюстрували відомими карикатурами, повідомляє Reuters.

Виконавчий директор видавничого дому Політ Хамзат стверджує, що це був приклад недбальства. «Він добровільно подів у відставку та приніс свої вибачення», - сказав Політ.

Тим не менш, уряд країни має намір вислухати пояснення редакції газети, інформує «New Straits Times».

«Якщо пояснення не задовольнятимуть, дія ліцензії на друк видання може бути або припинена, або відкликано», - попередив один з представників уряду. Малайзія – країна, де більшість населення - мусульмани, а іслам – офіційна релігія.

Також сьогодні одна особа загинула, двоє отримали поранення від пострілів, які пролунали під час маніфестації проти карикатур на пророка у Мехтарламі, на сході Афганістану. Начальник поліції заявив, що стріляли у повітря. Поліція мала зупинити маніфестантів, які закидали камінням відділок. Тисячі людей вийшли на вулиці Мехтарламу, столиці провінції Лагхман. У інших містах Афганістану сьогодні також люди вийшли на вулиці на ознаку протесту.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7931
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду