Пінчук продав 45 % страхової компанії "Оранта" офшорним компаніям

3 Лютого 2006
1720
3 Лютого 2006
13:15

Пінчук продав 45 % страхової компанії "Оранта" офшорним компаніям

1720
Пінчук продав 45 % страхової компанії "Оранта" офшорним компаніям

Національна акціонерна страхова компанія "Оранта" у четвер офіційно оголосила, що 45% акцій компанії продані офшорним компаніям Colorano Trading Ltd. і Saleta Ltd. Про це пише газета "Дело".

Компанії нібито належать "казахстанським інвесторам" і обидві зареєстровані на Кіпрі.

"Продавцем акцій виступили структури Віктора Пінчука, якому після серії додаткових емісій вдалося розмити частку держави й одержати над "Орантою" повний контроль", - пише "Дело".

Великими акціонерами компанії до її продажу були підприємства з іноземними інвестиціями "Сонекс Індастріз" (Київ), ВАТ "Нижньодніпровський трубний завод", АКБ "Укрсоцбанк", компанія HighmountHoldings. V.

З 17 січня по 3 лютого відбувалося розміщення акцій допемісії "Оранти" в обсязі 35,018 млн. грн., після чого і була укладена угода з продажу акцій офшорам.

"Віктор Пінчук залишив собі лише 14,4% СК. Блокуючий пакет (25% плюс одна акція) залишається у власності держави", - пише газета.

"Хоча деякі спостерігачі припускають, що Пінчук продав акції сам собі, голова правління "Оранти" Олег Спілка запевняє, що компанії, які купили 45% акцій СК, "ніяк не пов'язані з групою "Інтерпайп". Також він говорить, що нові акціонери "Оранти" не пов'язані з банком "Тураналем", - відзначає "Дело".

Олег Спілка відмовився назвати ціну продажу, посилаючись на комерційну таємницю. Нові акціонери мають намір вкласти в розвиток "Оранти" $70 млн. у найближчі два роки.

Як відомо, ФДМ вважає допемісії, проведені на підприємстві, незаконними, і тому подав позов з метою повернути в держвласність 50% акцій "Оранти".

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1720
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду