9 лютого суд, можливо, винесе рішення по справі «Будівельники проти „Газети по-київськи»

30 Січня 2006
17760
30 Січня 2006
18:53

9 лютого суд, можливо, винесе рішення по справі «Будівельники проти „Газети по-київськи»

17760
9 лютого суд, можливо, винесе рішення по справі «Будівельники проти „Газети по-київськи»

9 лютого 2006 року у Подільському суді Києва має відбутися судове засідання з розгляду справи журналістів „Газети по-київськи”, яких ТОВ „Екобуд” звинувачує в поданні недостовірних фактів у своїх публікаціях, що нібито заподіяли шкоду діловій репутації підприємства.

Як повідомила ІМІ Євгенія Даниленко із посиланням на слова помічниці судді, судове засідання, призначене на 9 лютого, «скоріш за все буде останнім».

Журналістка додала, що суд вже закінчив розгляд матеріалів справи і допитав практично усіх свідків.

«Можливо, суд допитає ще одного-двох свідків. Але ми очікуємо, що рішення буде на нашу користь, бо нас немає за що судити», - зазначила журналістка „Газети по-київськи”.

Крім того, Євгенія Даниленко повідомила, що ТОВ „Екобуд” подало судовий позов до Київської міської ради, яка раніше заборонила цій компанії зводити будинок по вулиці Чорнобильській. Нагадаємо, що це будівництво викликало бурхливі протести місцевих мешканців. Будівельна компанія все ж намагається відсудити право продовжити скандальне будівництво.

Як раніше повідомляв ІМІ, у листопаді минулого року на сесії Київміськради депутати ухвалили рішення про заборону будівництва по вулиці Чорнобильській, про яку писали журналісти «Газети».

Будівельна компанія ТОВ «Екобуд» 11 червня 2005 року подала судовий позов проти журналістів «Газети по-київськи» Євгенії Даниленко і Тетяни Вахович, в якому зазначалось, що статті вище згаданих авторів про протести мешканців проти забудови на вулиці Чорнобильській „носять образливий характер для керівництва підприємства”, тому компанія вимагає спростування наведених фактів та морального відшкодування у розмірі 5 тисяч гривень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17760
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду