Над головою Януковича навис дамоклів меч

27 Січня 2006
3253
27 Січня 2006
18:21

Над головою Януковича навис дамоклів меч

3253
Над головою Януковича навис дамоклів меч

Експертиза документів про зняття судимостей з екс-прем'єра, лідера Партії регіонів Віктора Януковича підтвердила факт їх фальсифікації.

Про це повідомило джерело в правоохоронних органах.

"Проведена експертиза документів про зняття судимостей з Януковича. Експертиза підтвердила, що документи про зняття судимостей фальсифіковані", - сказало джерело.

Він не повідомив, коли результати експертизи будуть передані в Центральну виборчу комісію.

Відповідно до закону про вибори народних депутатів, кандидат не може брати участь у виборах, якщо в нього є судимість або вона не знята і не погашена у встановленому порядку.

Таким чином, реєстрація Януковича кандидатом у депутати може бути анульована Центвиборчкомом.

В той же час представник Партії регіонів у Центральній виборчій комісії з правом дорадчого голосу Олена Лукащ виключає будь-яку можливість зняття лідера партії Віктора Януковича з передвиборної гонки. Про це Лукаш заявила сьогодні журналістам, повідомляє „Главред”.

Разом з тим представник Партії регіонів припустила, що з наближенням дати голосування громадськість буде всі частіше чути про криміналізацію лідерів Партії регіонів і ведучих її гравців. Вона також спростувала інформацію про те, що правоохоронні органи підтвердили фальсифікацію документів про зняття судимостей з Януковича.

Лукаш послалася на публікацію газети «Сьогодні» про прес-конференцію прокурора Донецької області Олексія Баганця, який повідомив, що така справа порушувалася, однак її було закрито через відсутність документів і інформації, що підтверджують факт підробки документів. «Ця тема нас не цікавить. Собаки гавкають, а караван йде», - підкреслила представник партії.

Нагадаємо, що24 січня керівник юрвідділу штабу "Нашої України" Роман Зварич заявив, що фракція має намір подати депутатський запит до генпрокурора і до міністра внутрішніх справ із проханням надати повну інформацію по кримінальній справі, а також документи, згідно з якими була знята судимість з кандидата в депутати Януковича, оскільки володіє інформацією про незаконність зняття судимості.

Улітку минулого року прес-служба Генпрокуратури повідомляла, що прокуратура Донецької області установила, що протягом 2002-2004 років невстановлені посадові особи Апеляційного суду області підробили 2 постанови президії Донецького облсуду від 27.12.1978 про нібито скасування двох вироків щодо Януковича.

Мова йде про вироки народного суду Єнакієвого від 15.12.1967 року за ст. 141 ч. 2 Кримінальному кодексу УРСР із закриттям виробництва по кримінальній справі і від 18.07.1970 року за ст. 102 КК УРСР із закриттям виробництва по кримінальній справі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3253
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду