Убивць Гонгадзе не покарають до виборів

25 Січня 2006
8348
25 Січня 2006
13:19

Убивць Гонгадзе не покарають до виборів

8348
Убивць Гонгадзе не покарають до виборів

Судове засідання у справі вбивства Георгія Гонгадзе перенесено на 1 лютого 2006 року, повідомляє "Українська правда".

Згідно з рішенням колегії суддів Апеляційного суду Києва, причиною перенесення засідання стала відсутність представників Мирослави Гонгадзе.

Як відомо, під час засідання у понеділок після чергової перерви до зали не з’явилася представниця Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко. Водночас суддя продовжила засідання.

Як повідомив після завершення засідання адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур, він і надалі наполягатиме на виклику до зали суду в якості свідків осіб з того списку, який він оголосив напередодні.

Раніше Федур вимагав запросити до суду колишнього майора Держохорони Миколи Мельниченка, екс-президента Леоніда Кучми, екс-голови СБУ Леоніда Деркача, голови Верховної Ради Володимира Литвина, заступника генпрокурора Віктора Кудрявцева, голови Верховного суду Василя Маляренка, депутата Григорія Омельченка і президента Віктора Ющенка.

За словами Федура, суд намагається навмисне затягнути розгляд справи.

"Якщо не враховувати хвороби представників, я як представник потерпілої вважаю, що судові слухання зумисне затягуються і до парламентських виборів не буде ніякого рішення", - сказав він.

Причиною затягування справи адвокат вважає той факт, що у справі фігурують прізвища високопосадовців як колишньої, так і нинішньої влади.

"Зокрема у мене дуже багато запитань до пана Литвина, відповіді на які я хотів би почути від нього саме в залі суду", - додав він.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8348
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду