Луценка просять не розголошувати свідків у справі Гонгадзе

23 Січня 2006
9531
23 Січня 2006
15:03

Луценка просять не розголошувати свідків у справі Гонгадзе

9531
Луценка просять не розголошувати свідків у справі Гонгадзе

Слухання справи про убивство Георгія Гонгадзе в Апеляційному суді Києва розпочато спочатку.

На початку засідання суддя Григорієва повідомила, що в залі присутній запасний склад народних засідателів, тому слухання справи розпочату спочатку і зараз іде процесуальна частина.

Станом на пів на другу в судовому засіданні по справі було оголошено перерву.

Колегія суддів має ухвалити рішення щодо клопотання про те, чи відбуватиметься суд надалі у відкритому чи закритому режимі.

Оскільки у залі №1, де триває слухання, не передбачено існування дорадчої кімнати, судді просять присутніх вийти з зали, поки вони радяться.

Раніше адвокат обвинуваченого Миколи Протасова подав клопотання про те, що той "хворобливо реагує на відеозапис та намагання представників ЗМІ отримати інтерв’ю".

"У нього погіршується стан здоров'я та підвищується артеріальний тиск", - зазначив адвокат.

"За таких обставин слухання справи може затягтись на невизначений термін і зашкодити всебічному та об’єктивному розгляду справи", - додав він.

Після цього представник прокуратури Шилов подав клопотання про переведення розгляду з відкритого режиму в закритий, оскільки, за його словами, через присутність ЗМІ може бути "порушена процедура допиту свідків, а також розголошені відомості, що становлять державну таємницю".

Шилов повідомив, що подав відповідний запит на ім'я міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, де вказав перелік свідків, чиї імена не можуть бути розголошені.

Адвокат Лесі Гонгадзе Андрій Федур не вбачає законних підстав для вилучення з зали преси. При цьому він наголосив, що серед прочитаних ним матеріалів справи на жодному документі немає грифу "таємно".

"Для тих, хто хоче закрити процес, повідомляю, що їм це не вдасться. Від наступного судового засідання я сам принесу із собою відеокамеру й закон мені це не забороняє", - сказав Федур.

Він також висловив здивування, чому секретність свідків визначає МВС, а не СБУ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9531
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду