НСЖУ вимагає покарання для тих, хто не пустив журналістів на суд у справі Гонгадзе

20 Січня 2006
8310
20 Січня 2006
10:06

НСЖУ вимагає покарання для тих, хто не пустив журналістів на суд у справі Гонгадзе

8310
НСЖУ вимагає покарання для тих, хто не пустив журналістів на суд у справі Гонгадзе

Національна спілка журналістів вимагає від президента Віктора Ющенка притягнути до кримінальної відповідальності осіб, які "насильницьким шляхом перешкоджали доступу журналістів до зали судового засідання у справі Гонгадзе".

Також від президента та органів прокуратури вимагають "ініціювати дисциплінарне провадження проти судді Ірини Григор'євої, яка не забезпечила належну реалізацію основ судочинства при розгляді справи Гонгадзе", йдеться у заяві спілки.

"Недопущення журналістів до судових слухань у справі Гонгадзе та насильницьке перешкоджання доступу журналістів до зали суду становлять брутальне порушення міжнародного та національного права, а також основ суддівської етики", - йдеться у повідомленні.

Також журналісти нагадують, що "перешкоджання законній професійній діяльності журналістів є кримінально караним діянням – злочином".

Як відомо, під час першого судового засідання у справі журналіста Георгія Гонгадзе, 19 грудня 2005 року, журналісти не були допущені до залу суду.

Під час другого засідання, 9 січня 2006 року, журналістам довелося прориватися у приміщення суду силоміць, оскільки їх не впускали в приміщення, пояснюючи це замалим розміром зали.
Читайте також:

Слушание "дела Гонгадзе" начнется 19 декабря

Сьогодні розпочалось попереднє слухання справи Гонгадзе (оновлено)

Засідання суду у справі Гонгадзе перенесли
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8310
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду