Міністр обіцяє покрити Україну інтернетом

18 Січня 2006
814
18 Січня 2006
14:56

Міністр обіцяє покрити Україну інтернетом

814
Міністр обіцяє покрити Україну інтернетом

Бездротовим доступом до інтернету за технологією Wi-Fi і WiMAX усю територію України можна покрити практично за півтора-два роки.

"Сьогодні є дуже могутні інвестори, які готові вкласти в це гроші і розвивати цю технологію на території України", - заявив міністр транспорту і зв'язку Виктор Бондар на прес-конференції в Києві. Про це повідомляє "Українська правда", посилаючись на Інтерфакс Україна.

За словами міністра, у даний час усі найбільші українські провайдери, у тому числі національний оператор електрозв'язку ВАТ "Укртелеком", ведуть активну роботу по розвитку послуг доступу до інтернет.

Бондар також нагадав, що в жовтні 2005 року ТОВ "Українські новітні технології" запустило в комерційну експлуатацію першу в СНД і одну з перших у регіоні EMEA мережу бездротового широкополосного доступу до інтернет на основі технології WiMAX, що дозволить розпочати впровадження в Україні мобільних інтернет-технологій.

"Після того, як WiMAX піде по всій Україні, буде активно розвиватися Wi-Fi інтернет, тобто бездротові точки доступу до мережі", - вважає міністр.

Крім того, Бондар повідомив, що Мінтрансзв'язку попередньо обговорило з "Укртелекомом" проект по відкриттю 30-35 точок бездротового доступу до інтернет у Києві.

Планується також відкрити 50-70 таких точок по всій території країни "у найбільш важкодоступних районах, де є попит (на послуги інтернет), але немає можливості дотягти старі, тобто провідні технології".

На думку міністра, впровадження бездротових технологій дасть могутній поштовх розвитку інтернет у країні.

Wi-Fi (IEEE 802.11b) - один зі стандартів бездротового зв'язку для передачі даних стандарту 802.11b, використовує частоту 2,4 Ггц. Максимальна швидкість, що досягається за допомогою цього протоколу - 11 Мбіт/с.

Наявність Wi-Fi-зон (точок) дозволяє користувачу підключитися до точки доступу (наприклад, до офісної, домашньої або публічної мережі), а також підтримувати з'єднання декількох комп'ютерів між собою, дозволяючи обмінюватися файлами.

Стандарт IEEE 802.16-2004, також іменований як WiMAX, - передовий стандарт беспроводного зв'язку, що забезпечує широкополосний зв'язок на значні відстані зі швидкістю, порівняною з кабельними з'єднаннями.

Побудова мереж на базі технології WiMAX дозволить забезпечити широкополосний доступ до інтернет у віддалених районах, де відсутні кабельні мережі, а також організувати зв'язок між будинками й іншими об'єктами, розташованими на відстані декількох кілометрів.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
814
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду